Trabzon İli Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Adil Bahadır ile Yönetim Kurulu Üyesi Osman Kıransoy, Karaelmas Gazeteciler Derneği'ni (KGD) ziyaret etti.
Dernek Başkanı Adil Bahadır, 21 Haziran 2009 Pazar günü yapılacak yayla şenliklerine tüm halkı davet ettiğini açıkladı. KGD Başkanı Atilla Öksüz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdikten sonra Başkan Bahadır şunları söyledi:
"Çayköy 100. Yıl Milli Egemenlik Parkı'nda 21 Haziran 2009 tarihinde saat 09.00-22.00 arasında '18. Karadeniz Yayla Şenliği' yapılacak. Şimdiden sağlık ve ulaşım yönünden tüm önlemlerimizi aldık. Kene vakalarına karşı gerekli ilaçlamalar yapıldı, şenlik alanına gidiş-geliş konusunda araçlarımız sürekli hareket halinde olacak. Vatandaşlarımızdan 'Festival yapılmayacak, acaba Karadeniz Yayla Şenliği de iptal olabilir mi?' şeklinde sorular geliyordu. Fakat böyle bir durum söz konusu değil. Şenliğimiz her yıl olduğu gibi devam edecek. Tüm Zonguldak halkını Yayla Şenliği'ne davet ediyoruz."
Bahadır, ayrıca bu seneki yayla şenliğine tanınmış sanatçıları getireceklerini belirterek, "Festival havasında gelecek yayla şenliğimize sanatçılarımız katılacak. Zeynep Başkan, Mehmet Tak, Sebahattin Yanık, yayla şenliğimizde gün boyu bizlerle birlikte olacaklar. Yayla şenliğimize destek veren herkese teşekkür ederiz" dedi.