Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği tarafından 29 Mayıs Pazar günü yapılması planlanan uçurtma şenliği havanın gök gürültülü sağanak yağışlı olması nedeniyle 5 Haziran 2011 Pazar gününe ertelendi.
Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği’nin okulöncesi ve ilköğretim öğrencilerine yönelik düzenlediği ve gelenekselleştirdiği uçurtma şenliğinin 7.si, 5 Haziran 2011 Pazar günü Çaycuma Nadır Deresi’nde yapılacak. Şenlik Saat 12.30'da başlayacak.
Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, Zonguldak Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden aldıkları bilgi doğrultusunda 29 Mayıs Pazar günü Çaycuma’da havanın gök gürültülü sağanak yağışlı olacağının bildirildiğini belirterek, “Uçurtma şenliğinin daha iyi koşullarda yapılabilmesi için, 5 Haziran 2011 Pazar gününe ertelemeyi uygun gördük. Uçurtma şenliğinin yapılacağı alanda ilaçlama dahil tüm önlemlerin alınmasını sağlayacağız.” dedi. 
Akyol, etkinliklerle ilgili şu bilgileri verdi:
“Uçurtma Şenliğinde; En yükseğe Çıkan Uçurtma, En Özgün Yapımlı Uçurtma (Kendi yaptıkları uçurtma) ve Yardım Almadan En İyi Uçurtma Uçuran En Küçük Yarışmacı kategorilerinde yarışma yapılacak. Kategorilerde ilk üçe giren yarışmacılara madalya ve kitap verilecek. Ayrıca yarışmacılara anı madalyaları da verilecek. Katılımcılar yarışmaya kendi yaptıkları uçurtmaların yanı sıra hazır uçurtmalarla katılabilecekler. Çocuk, genç ve yaşlı herkesin davetli olduğu uçurtma şenliğinde birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
ETKİNLİKLER
Okul Öncesi Etkinlikleri
Şenlikte, okul öncesi öğretmenleri tarafından “Yeteneklerimizi Keşfedelim Masası” ve “Hayallerinizi Sınırlamayın” etkinlikleri 4-6 yaş grubu çocuklarla birlikte yapılacak.
Unutulmaya yüz tutmuş eski çocuk oyunları şenlik alanında büyükler tarafından çocuklara öğretilecek.
Fotoğraf Sanatçısı - Yazar Alaaddin Kara, maden işçilerini anlattığı ilk öykü kitabı "Bir Mendil Kömür"ü şenlik alanında okurlarına imzalayacak ve okurlarla söyleşi yapacak. "Bir Mendil Kömür” öyküsü 2010 Ümit Kaftancıoğlu Öykü Yarışmasında birincilik ödülünü aldı. Madenciler üzerine belgesel fotoğraf çalışmaları da yapan Alaaddin Kara, şenlik alanında “Maden İşçileri” adlı fotoğraf sergisi de açacak.”