19, 20 ve 21 Mayıs tarihleri arasında yapılan Karadeniz Ereğli Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Şenlikleri ile ilgili belediye tarafından gönderilen şenlik sonrası haberler şöyle sıralandı:

 

Yağmura rağmen

Belediye Kestaneci Piknik Alanı’nı yağmura rağmen dolduran vatandaşlar, konserler, folklor oyunları, halat ve çuval yarışmalarıyla eğlendi.

Vatandaşlara her türlü ikramların yapıldığı piknikte, Kdz. Ereğli Belediyesi Halk Oyunları, Yerel Sanatçılar Erden Şenkaya ve Mehmet Korkmaz birer konser vererek vatandaşları coşturdu. Şenkaya’ya çiçek veren Başkan Yardımcısı Esra Alpago, şenliklere renk kattığı için Şenkaya’ya teşekkür etti.

Mehmet Korkmez’a da şenliklere katkısından dolayı çiçeğini Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Muhammet Ali Ateş verdi.

Şenlikler kapsamında düzenlenen yarışmalarda ilgi gördü. 3 ayrı kategoride yapılan halat çekme ve çuval yarışmaları da pikniğe renk kattı. Halat çekme yarışmasında birinciliği Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü Şahinler Grubu kazandı. Yarışmalarda derece girenlere madalyaları, Belediye Başkan Yardımcıları Ayhan Atay, Hüseyin Ağlar ve Atilla Bulak tarafından verildi.  



YÖRESEL DERNEKLERDE COŞKU

Osmanlı Çileği Kültür, Sanat ve Spor şenlikleri kapsamında Kdz.Ereğli’deki yöresel dernek evlerinde etkinlik düzenlendi.

Kdz.Ereğli Osmanlı Çileği Kültür, Sanat ve Spor şenliklerinin son gününde ilçede bulunan yöresel dernek evlerinde bir etkinlik düzenlendi.

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın AK Parti 3.Olağan Kongresi için Ankara’da bulunması nedeniyle katılamadığı etkinlikte Belediye Başkan Yardımcıları Atilla Bulak, Hüseyin Ağlar ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Muhammet Ali Ateş, yöresel dernekleri tek tek gezerek yöresel lezzetlerden tattılar.

Kdz.Ereğli Belediyesi Halk Oyunları ekibinin de gösteride bulunduğu etkinlikte, birbirinden güzel yöresel lezzetler ikram edildi.

Yöresel Dernek Başkanları, şenlik kapsamındaki etkinlik nedeniyle Kdz.Ereğli Belediyesine katkıları nedeniyle teşekkür ettiler.



PENALTI ATIŞLARI BELİRLEDİ

Kdz. Ereğli Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü’nce Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında düzenlenen kurumlar arası Futbol Turnuvasında , normal süresi 1-1 sona eren maçta rakibi Milli Eğitimi penaltı atışları sonucu 4-1 mağlup eden Kdz. Ereğli Belediyesi şampiyon oldu.

Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında Kdz. Ereğli Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğünce düzenlenen Futbol Turnuvası final maçı ile tamamlandı.

8 kurum takımının katılımı ile yapılan turnuvada Beyçayırı Stadı’nda Kdz. Ereğli Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında oynanan final maçı büyük çekişmeye sahne oldu.

İlk yarısı golsüz, normal süresi ise 1-1 sona eren karşılaşmada statü gereği direk penaltı atışlarına geçilirken, Milli Eğitim penaltıları gole çeviremeyince Kdz. Ereğli Belediyesi rakibini 4-1 mağlup ederek şampiyon oldu. Turnuvanın üçüncüsü TTK, dördüncüsü ise Devlet Hastanesi oldu.

Turnuvada dereceye giren  4 takıma madalya ve kupaları  aynı zamanda final maçını izleyen Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Atay, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz, İlçe Spor Müdürü Serkan Keleş, Zonguldak Gençlik Merkezi Müdürü Hakan Yüksel, Kdz. Ereğli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Muhammet Ali Ateş, tarafından verildi.

Turnuva sonunda en centilmen takım ödülünü toplum sağlığı alırken, en iyi kaleci ödülü TTK takımından Fatih Turgut, gol kralı ödülü de attığı 13 golle yine TTK oyuncusu Serkan Yıldız’a verildi.



ŞAMPİYON MİLLİ EĞİTİM

Kdz. Ereğli Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü’nce Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen kurumlar arası Voleybol Turnuvası nefes kesen final maçı ile sona erdi. Turnuvanın şampiyonu finaldeki rakibini 3-2 mağlup eden Milli Eğitim Müdürlüğü oldu.

Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında Kdz. Ereğli Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğünce düzenlenen Voleybol Turnuvası final maçı ile tamamlandı.

6 kurum takımının katılımı ile yapılan turnuvada Anadolu Lisesi Spor Salonunda Devlet Hastanesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında oynanan final maçı büyük çekişmeye sahne oldu.

25-20,25-16 ‘lık setlerle 2-0 geriye düşen Devlet Hastanesi, setleri 20-25,22-25 ile 2-2’ye getirirken, Milli Eğitim taybrek setini 15-12 kazanarak şampiyon oldu.

Turnuvada dereceye giren  4 takıma madalya ve kupaları  aynı zamanda final maçını izleyen Belediye Başkan yardımcıları Hüseyin Ağlar ve Atilla Bulak, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, İlçe Spor Müdürü Sekan Keleş,  Kdz. Ereğli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Muhammet Ali Ateş, Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Hasan Cemil Kılıç ve Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Bal tarafından verildi.