Alaplı Merkez ilkokul-Ortaokulunda serbest kıyafet uygulamasına ilişkin oylama yapıldı.
Merkez İlköğretim Okul Aile Birliği Başkanlığı tarafından, Okulda öğrencilerin serbest kıyafetle gelip gelmemesi ile ilgili okul girişine sandık konuldu. Okula gelen veliler, evet- hayır yazan oy pusulalarına mühür basarak okulda serbest kıyafet olsun mu, olmasın mı belirleyecek.
Okul Aile Birliği Başkanı Gürcan Altınkaya, yaptığı açıklamada, Sandıktan çıkan sonuca göre okulumuzda serbest kıyafete izin verileceğini söyledi. Bütün velilerin oy kullanmak için okula geldiğini ifade eden Altınkaya, şunları söyledi;
Okulumuzda kıyafetin serbest bırakılıp bırakılmaması konusunda velilerimizden öngörü ya da isteklerini soruyoruz. Velilerimizin kararına göre, ya serbest kıyafet olacak ya da okul kıyafetleriyle devam edecek. Genel görüş serbest kıyafete karşılar ama serbest kıyafet olmasını isteyen velilerimizde olduğu için referandum oylama yapmaya karar verdik. Oylamamız önümüzdeki Cuma günü sona erecek çıkan sonuca göre hareket edilecek.
Öğrenci Velisi Nazmiye Çakır ise, Serbest kıyafet olması iyi değil her gün başka bir şey giymek istiyor çocuğum bizimde ona gücümüz yetmiyor. Arkadaşlarının arasında daha güzel giyinmek istiyor. Okul kıyafetleriyle devam edilsin.