İstanbul’un fethinin 563. Yıldönümü Mehmet Ali ve Kadri Yılmaz Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programla kutlandı. Atatürk Kültür Merkezi’ndeki etkinliğe, ilçe protokolü, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri ile davetliler katıldı.



AKM’de bu programla öncesinde şerbet, lokum ve gülsuyu ikramı yapılırken, açılış konuşmasını Okul Müdürü Selçuk Altın yaptı.

Tarihin altın sayfalarında yer alan ve en önemli olaylardan birisinin şüphesiz İstanbul’un fethedilmesi olduğuna vurgu yapan Okul Müdürü Altın şunları söyledi:



“Her sözü ve hareketi hak, her haberi doğru olan Sevgili Peygamberimiz (S.A.V) İstanbul’un fethedileceğini haber vererek şöyle buyurmuştur. “İstanbul (Konstantiniyye) elbette fetholunacaktır. O’nu fetheden asker ne güzel asker, onu fetheden komutan ne güzel komutan.”



Sevgili Peygamberimizin inanan kalpleri fetih aşkıyla yakan bu ilahi çağrısına mazhar olmak isteyen pek çok komutan İstanbul’u fethetmek için seferler tertip etmiştir. Ancak o güzel ve kutlu müjdeye nail olmak 21 yaşındaki 2. Mehmet’e nasip olmuştur.

Bundan 563 yıl önce 29 Mayıs 1453’te İstanbul’u fethederek bir çağı sonlandırıp başka bir çağı başlatan 2. Mehmet, o günden sonra Fatih Sultan Mehmet olarak tarihin altın sayfalarında yerini almıştır.‘‘

Tarih Öğretmeni Mevlüt Çelik’in konuşmasının ardından da programın devamına geçildi:

Mehmet Ali ve Kadri Yılmaz Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan "İstanbul ve Fetih" temalı tarihsel canlandırma gösterisi etkinliğe damga vurdu. Tarihsel dekor ve kostümlerle yapılana gösteride Fatih Sultan Mehmet’in istanbul’u fethetme planları, fetih ve İstanbul’a gelişi canlandırıldı. Okul öğrencilerinden oluşan mehter takımı ve mehter marşları canlandırmaya coşku kattı.