Türk Ocağı Zonguldak Şubesi'nin 12'nci Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Türk Ocağı Zonguldak Şubesi'nin 12'nci Olağan Genel Kurulu, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Şemsi Denizer Toplantı Salonu'nda yapıldı. Genel Kurula; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Sekreteri Cevat İzmirlioğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Mustafa Korkutan, MHP Merkez İlçe Başkanı Orhan Korkmaz, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Salih Alemdar, Artvinliler Derneği Başkanı Osman Bekaroğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Zonguldak Şube Başkanı Sabri Ya-vuzyılmaz, Kızılay Derneği Zonguldak Şube Baş-kanı Nihat Aygün, GMİS Genel Sekreteri Taci Alka-ya ve davetliler katıldı. Kurulda, Divan Başkanı Ce-lal Yetimoğlu, katipler Necati Yörükoğlu ve Turhan Dereli oldu. Türk Ocağı Başkanı Erol Şeref, tek lis-teyle girdiği Genel Kurul seçimlerinde yaptığı konu şmada; Amerika'nın rakiplerini teker teker saf dışı bırakarak tüm dünyaya hakim olma çabasından bahsetti. Şeref, konuşmasında şöyle dedi.

"EN ÇOK ETKİLENEN ÜLKE TÜRKİYE"

"Bugün dünyamız insanlık tarihinin en hareketli yü-zyılı içerisinde yaşıyor. Kısa bir müddet önce Sov-yetler Birliği'nin dağılması, soğuk savaşın sona er-mesi, Avrasya genelinde yeni bir siyasi coğrafya-nın meydana gelmesiyle birlikte jeopolitik ve siya-sal alanda dünyamız çok değişken bir döneme girdi. 21'inci yüzyılın efendisi olması çabasıyla Çin, Rusya ve AB gibi rakipleriyle mücadele eden ABD, dünyamızı hızla istikrarsızlığın eşiğine sürüklemektedir. Bundan da en çok etkilenen ülkelerin başında ise bölgenin güçlü ülkesi Türkiye geliyor."

"BUGÜN DAHA İYİ ANLAŞILIYOR?"

"Uluslararası dengeleri etkileyen küresel değişimler en fazla ekonomilerde yaşanıyor. Giderek azalan ve buna paralel şekilde değeri hızla yükselen petrol ve doğalgaz yataklarını kontrol altında tutan ülkelerin bu yüzyılın efendileri olacakları açıktır. Küresel egemenlik kurmaya çalışan ABD, siyasal ve askeri gücünü kullanarak enerji yataklarının bulunduğu bölgeleri ele geçirmek için yoğun çaba harcıyor. İnsan hakları, hukukun üstünlüğü, barış, demokrasi gibi evrensel argümanları kullanarak Pakistan, Afganistan ve Irak'a yerleşti. Öne sürülen gerekçelerin ciddiyet ve samimiyetten uzak olduğu, binlerce insanın hayatına mal olan ve bu ülkeleri harabeye çeviren kanlı operasyonların çıkar hesaplarına dayandığı bugün daha iyi anlaşılmıştır. Şu anda da İran ve Suriye'ye yönelik girişimlerini tüm hızıyla yürütüyor."

"ÇÖZÜM ZORLAŞTIRILIYOR"

"Ülkemiz tarihi ve kültürel özelliklerinin yanı sıra coğrafi konumu nedeniyle kültürel özelliklerinin yanı sıra coğrafi konumu nedeniyle küresel dalgalanmalardan, büyük güçler arasındaki rekabetten en fazla etkilenen ülkelerin başında geliyor. Bu durum problemlerimizi sıkıntılarımızı daha da ağırlaştırıyoruz, karmaşık kılıyor ve çözümü zorlaştırıyor. Elli yıldan beri üye olmaya çalıştığımız AB ile ilişkilerimiz anlaşılmaz bir seyir takip ediliyor. Türkiye devamlı taviz veren durumda bırakıldı. Helsinki zirvesinden bu yana verilen ev ödevlerinin bir bir yerine getirilmesine rağmen, başka ülkelerin adaylıkları esnasında karşılaşmadıkları tavırlara muhatap olunuyor. Biz Türk Ocaklılar, aziz milletimizin ve özellikle gençlerimizin Türkiye merkezli olarak dünyadaki olayları doğru yorumlamasına konferans, seminer yayınlarıyla yardımcı olmaya devam edeceğiz. Arzumuz, bilimi rehber edinmiş sağlam karakterli, iyi donanımlı, kararlı ve tutarlı, milliyetçi nesillerin yetişmesidir. Genel Kurulumuz kentimize ve milletimize hayırlı olsun"
Konuşmanın ardından yapılan oylama sonucu Türk Ocağı Başkanlığı'na tekrar Erol Şeref yeniden seçildi. Şeref başkanlığındaki Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Dursun Kızılkaya, Aykut Boran, Hasan Yıldırım, Bekir Tozkoparan, Turan Dereli, Ali Osman Bilir.
Denetim Kurulu'na ise, Ramazan Yıldız (Başkan), Asım Çakır, Hitit Güleç, Üst Kurul Delegeliklerine de Şakir Aliyazıcıoğlu, İbrahim Kerem Ertem, Erol Şeref, Ali Osman Bilir, Necati Başar seçildi.