Demirtaş, 5 Ekim günü CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim çalışmaları kapsamında Ereğli ve Zonguldak’a gelişini duyurmak amacıyla ilçe binasında düzenlenen basın toplantısında siyasi gündeme ilişkin değerlendirmelerinin yanı sıra, gazetecilerle arasında yaşanan sorunlara da dikkat çekerek, basın mensuplarını basın meslek ilkelerine uymaya davet etti.

 

Gazetecilerden, ülke ve bölgenin çok ciddi sorunlarla boğuşurken bu gibi küçük ve yalan konulara itibar etmemesini isteyen Demirtaş şunları söyledi:

“Sayın Genel Başkanımız, 7 Haziran Seçimleri öncesinde, daha önce de Zonguldak ve Ereğli’ye defalarca gelmesine rağmen Zonguldak’a verdiği önemden dolayı 2 büyük miting yapmıştı. Bu iki mitingde CHP’nin gücü sahaya yansımıştı.

1 Kasım seçimleri Cumhurbaşkanı’nın zorlaması, AKP’nin koalisyon masasından kaçması ve yine Sayın Devlet Bahçeli’nin “alayına karşıyız” düşüncesiyle hareket etmesi sonucunda, Cumhurbaşkanı tarafından Anayasa’nın 116. maddesi gereği gerçekleşecek bir seçim. Önümüzde 1 ay gibi çok kısa bir süre var. Dolayısıyla bu seçimde, bir önceki seçim dönemindeki vaatlerimizi tekrarlayarak ve genişleterek halkımızın önüne çıkacağız. Genel Merkezi’miz Çarşamba günü seçim bildirgemizi açıklayarak aday tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.

Koalisyon kurulmasıyla ilgili 14 maddelik bir ilke kararı açıklamıştık. Bu 14 maddeyi temel alarak Türkiye’nin 5 temel sorununa çözüm olacak yüksek profilli, 4 yıllık bir koalisyon istemiştik. Vatandaşımızın beklentisi de bu yöndeydi ve milli irade de bu şekilde şekillenmişti. Ancak, Cumhurbaşkanı’nın zorlaması, Sayın Davutoğlu’nun da bir irade gösterememesi neticesinde Türkiye tarihinde ilk kez böyle bir tekrar seçimle karşı karşıya kaldı.

Biz bu 1 aylık süre içerisinde elimizden geleni yapacağız. Biliyorsunuz CHP Zonguldak’a verdiği önemden dolayı aday listesinde birkaç ufak değişiklik yaptı. Yeni gösterilen adayımız ve yeri değişen adayımızla beraber birlik ve beraberlik içinde halkımıza gideceğiz, bu koalisyon sürecini ve artan sorunlarımızı anlatıp, onların oylarına talip olacağız.

Genel Başkanımız Ereğli’ye defalarca geldi, Alaplı’ya ikinci gelişi olacak. Kandilli Beldemize de kendisini götüreceğiz. Gülüç Belediyemizle de buluşacak. Zonguldak’ta 12 Belediyemiz var. 12’si de verdiği hizmetlerle halkımızın gönlünde taht kurmuş ve öne çıkmış belediyeler. Dolayısıyla onların hepsinin yaptığı çalışmaları yerinde inceleyecek, Çaycuma’da bir takım açılışlarda bulunacak, Genel Başkanımız. Sürenin kısa olması nedeniyle Genel Başkanımız seçim döneminde sınırlı sayıda ile gidecek. Zonguldak’a verdiği önem nedeniyle de tam bir gününü bize ayırdı. Genel Başkanımız programı içerisinde gideceği ilçe ve beldelerde küçük mitingler yapacak. Ben tüm vatandaşlarımızı bu mitinglere davet ediyorum.

 

Demirtaş konuşmasını, Türkiye’nin temel sorunları olarak ifade ettiği, terör sorunu, ekonomik kriz konularında sürdürerek, Ak Parti’nin sıfır terörle 2012’de devraldığı Türkiye’yi tam bir terör batağına ve “açılım politikasıyla” bölünmenin eşiğine getirdiğini ileri sürdü.

Demirtaş, terör sorununun beslendiği Kürt sorununa en gerçekçi ve tek çözüm yolunu CHP’nin savunduğunu, bunun da meseleyi TBMM çatısı altında ele alarak demokratik yöntemleri devreye sokmakla mümkün olduğunu belirtti.

 

“ONURUMU KORUYORUM”

Demirtaş siyasi gündeme ilişkin değerlendirmelerin ardından, en son bir yerel gazete de kendisiyle, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş arasında küfürleşmeye varan tartışma yaşandığı yönünde  “yalan” haber yazıldığını, bu nedenle bu konuda bazı açıklamalar yapmak zorunda kaldığını dile getirdi.

 

Konuya ilişkin bazı gazetecilerin sorularına da yanıt veren Demirtaş özetle şunları söyledi:

“7 Nisan’da milletvekilliği adaylığım açıklandıktan sonra, sistematik olarak aleyhimde iftira ve karalama kampanyası yapan bir gazete vardı, Zonguldak’ta. Son olarak, yine, Belediye başkanımız Gökhan Demirtaş’la aramızda bir kavga varmış gibi hatta çok özür dilerim, küfürleşmişiz gibi yalan bir habere daha imza attılar. Avukatıma talimat verdim. Tekzip yazısı göndereceğiz. Şimdi iki kişinin arasındaki telefon konuşmasını üçüncü kişinin detaylarıyla bilmesi mümkün müdür? Eğer varsa o telefonu dinliyor demektir. Telefon dinlenmediğine göre o zaman iftira vardır.

Açık söylüyorum, Gökhan Bey’le en ufak bir tartışmamız olmamıştır. Kendisiyle zaman zaman konuşuruz. Partimizin gurur duyduğu belediye başkanlarından birisidir. Kendisinin yaptığı çalışmalar vardı. Genel Başkanımızın gelişi sebebiyle bu açılışları Genel Başkanımızın yapmasını önerdim, o da büyük bir memnuniyetle kabul etti. Her hangi bir tartışma, hele bir küfürleşme olması mümkün değil.  Birileri herhalde bu gazeteci arkadaşları gaza getiriyor. Yanlış istihbarat veriyor. Ben üzülüyorum tabi. Zonguldak’ın çok büyük sorunları var, ben gazeteci arkadaşlardan rica ediyorum, bu sorunlarla ilgilenin arkadaşlar. Rica ediyorum, dedikodu haberlerle çok fazla ilgilenmesinler. Bir sorun varsa, telefonum açık her zaman arayabilirsiniz. Kaldı ki basın meslek ilkeleri gereğince de bir iddia varise bunu açıp sormanız lazım. Eğer ilkeli bir gazeteci iseniz, bir kişiyi suçlamadan önce  o kişiye sarmalsınız. Tabi bunlar azınlık sayıda arkadaşlar. Ama yine üzülüyorum. Çünkü sonra kendileri yalancı çıkıyor. Basın zarar görüyor.”

 

Sizin dışınızda gazetecilerle bu tür tartışmalara giren siyasetçi görmedik, siz de hiç hata yok mu sorusuna ise Demirtaş, “Var. Hatasızım demiyorum ki. Ama beni başka eleştiren gazeteciler de var. Şu kişi aday olsa daha iyi olur gibi önerileri oluyor. Mesela ben ona saygı duyuyorum. Çünkü benim kişilik haklarımı ihlal etmiyor. Burada sorun şu; kişilik haklarını ihlal edecek, iftira boyutunda şeyler söylenmesi. Beni tanıyanlar bilir. Benim onurum ve şerefim değerli. Şimdi benim şerefim ve onurumu Zonguldak kamuoyunda küçük düşürecek bir şey olursa, bana sorulmadan gerçek dışı bir haber yapılırsa, benim de hakkımı aramam en doğal hakkım. Yani benim onurum ve şerefim değersiz mi?”

 

 

KARTAL: “TEK ALTERNATİF CHP”

CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal da toplantıda yaptığı konuşmada Ak Parti’nin Türkiye’ye verebileceği bir umut kırıntısı kalmadığını belirterek, “CHP açıkladığı seçim bildirgesiyle Ak Parti tarafından uçurumun kenarına getirilen Türkiye’nin sorunlarına nasıl çözüm olacağı yönünde umut ışığı serpmiştir. CHP 1 Kasım Seçimlerinde iktidar hedefiyle halkımızın karşısına çıkmaktadır ve önce Türkiye diyerek, Türkiye’nin sorunlarına çözüm olacak tek alternatif olduğunu ortaya koymuştur” şeklinde konuştu.

Kartal, konuşmasını, tüm partilileri ve Ereğli halkını 5 Ekim günü gerçekleşecek Kılıçdaroğlu ziyaretine davet ederek tamamladı.