- Vali Çınar:  "Yeryüzünde emin olun bu kadar alçak, haysiyetsiz, onursuz, şerefsiz bir kalkışma insanlık tarihinde olmadı"

 

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, 15 Temmuz'a ilişkin, "Yeryüzünde emin olun bu kadar alçak, haysiyetsiz, onursuz, şerefsiz bir kalkışma insanlık tarihinde olmadı." dedi. Çınar, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla, valilik tarafından bir restoranda şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen yemeğe katıldı. Burada konuşan Çınar, bütün şehit yakınları ve gazilerin baş tacı olduğunu söyledi. Devletin her zaman şehit ailelerinin ve gazilerin yanında olduğunu dile getiren Çınar, kapılarının şehit ailelerine ve gazilere her daim açık olduğunu ifade etti. Terörün her türlüsünü lanetlediklerini belirten Çınar, "Bu FETÖ dediğimiz bela, yeryüzünde emin olun bu kadar alçak, haysiyetsiz, onursuz, şerefsiz bir kalkışma insanlık tarihinde olmadı." dedi.

 

"EVLATLARIMIZI KANDIRIP TERÖRİST YAPTILAR"

Çınar, taşeron örgütlerin Türkiye'nin üzerine salındığına dikkati çekerek, şöyle konuştu: "Bunlar saf tutmuş kendilerine. Kimi dağa çıkmış, kimi hücrelerine girmiş. Bölücü düşman, katiller. Ama FETÖ denilen bu onursuz, haysiyetsiz yapı içimize kadar girdi. 'Allah, millet, temiz nesil toplum' dedi, İslami anlamda ne kadar değer varsa hepsini kullandı. Milli ve geleneklerimiz anlamında bütün değerleri kullandı. Evlatlarımızı kandırıp terörist yaptılar. Milletimiz kahramanlığı gösterdiler ve bu darbeyi engellediler. Bundan sonrası çok daha kolay. İstediğimizi yaptık ve yapıyoruz. Türkiye büyük bir devlet. Çok daha büyük devlet olma yolunda büyük adımlar atarak ilerliyor. Bundan sonra her şey çok daha güzel olacak."

Etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ve şehitler için dua edilmesinin ardından sona erdi.

(AA)