Türkiye Gençlik Vakfı katkılarıyla Zonguldak Valiliğince hazırlanan, "15 Temmuz Milli İrade Fotoğraf Sergisi" açıldı.

Vali Erdoğan Bektaş, Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde düzenlenen serginini ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, sergiyi gezdiklerini ve yaşananların unutulmaması gerektiğini söyledi.

"Normal hayat devam ederken, bir anda bir Cuma günü akşamı böyle bir tablo ile yüzleşiyoruz. Arkasından vatandaş, millet olaya el koyuyor, iradesine sahip çıkıyor. " diyen Vali Bektaş, şöyle konuştu:

"Halk seçtiklerine ve sisteme sahip çıkıyor. Bu kurgu sahiplerini vatandaş kendiliğinden bir milli refleksle bu plan ve düzen sahiplerinin planı geçersiz hale getiriyor. Şu fotoğraflara baktığımızda aklınıza ne geliyor, hemen komşu ülkelerimizde bu olaylar halen yaşamaya, her gün tekrarlanmaya devam ediyor. Fotoğrafları her gün haber bültenlerinde görebiliyoruz. Demek ki, neymiş bizim milletimiz, bizim insanımız olaya ağırlığını koymasaydı o tankların altına yatmayıp, üstüne çıkmasaydı 253 şehit vermeseydi, 2 bin insan yaralanmayı göze almasaydı belki bizim de ülkemiz şu an bu fotoğrafları yaşamaya devam edecekti. Unutmamalıyız, bir daha bunları yaşamamalıyız. Şehitlerimizi rahmetle anmalıyız. Onları da unutmamalıyız. Yakınlarına sahip çıkmalıyız, gazilerimize yardımcı olmalıyız. Allah Rahmet eylesin."

Sergiye, Zonguldak Valisi Bektaş, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Gökhan İnan, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, bazı daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.