Yıldırım Koleji öğrencileri tarafından hazırlanan 60 eserin yer aldığı 1. Enstalâsyon ve Proje Sergisi 1-3 Mayıs tarihine kadar Ereylin Alışveriş Merkezinin 2. Katında ziyaretçilerle buluşacak. Ereğli için bir ilk olan bu sergide; Alkolün Aile ve İnsan Üzerindeki Zararlı Etkileri, Spor da Fanatizmin Kötü Sonuçları, Küresel Isınmanın ve Çevre Kirliliğinin Geleceğimizi Etkileme Şekilleri, Aile İçi İletişim Bozuklukları, Televizyonun Kişi ve Aileye Zararları gibi mesajlar içeren eserlerle öğrenciler, çevre ve toplumla ilgili duyarlılıklarını sanatın diliyle ifade edildi.

Öğrenciler hazırladıkları projelerle hünerlerini sergilerken Okul Müdürü Mehmet Sarısoy, amaçlarının toplumsal sorunlara duyarlı, çevresindeki olayları gözlemleyebilen ve bu olaylara çözüm yolları üretebilen öğrenciler yetiştirmek olduğunu söyledi. Öğrencilerin toplumsal olayları sanat diliyle sunduklarını aktaran Sarısoy, "Sergiyi gezen herkes kendi deneyim ve düşünceleri sonucunda farklı yorum ve sonuçlar çıkaracaktır. Çalışmalar öğrencilerin tüm derslerdeki proje ve ders dışı özel gayretleri sonucu ortaya çıkmıştır." dedi.

 Görsel Sanatlar öğretmeni Nevzat Çetin ise çocukların yeteneklerini keşfedip geliştirerek, onları sosyal bireyler olarak yetiştirip, kendilerini ifade edebilecek girişkenliği ve cesareti kazandırmak istediklerini ifade etti. Enstalâsyonun, çocuk gözüyle bakılan ancak perde arkasında hayatın gerçeklerinin sanatla ifade edilmesi olarak açıklayan Çetin: "Enstalâsyon, sanatı felsefi ve görsel sanatlarla ifade etme biçimi ve okumadır. İnsanın kendisi, hayatı ve hayatının gerçekleri ile yüzleşmesidir. Öğrenilen bilgilerin hayatta uygulanması ve 'farkındalığı' hissettirmedir." ifadelerini kullandı.