Kültür sanat ortamı Zonguldak Sergi Odası, trafik kazalarındaki ölümlere dikkat çekmek amacıyla bir fotoğraf çalışması başlatıyor. Çalışmaya katılacak fotoğrafçılar, trafikle ilgili farklı mesleklerden insanlarla görüşecek. Fotoğraflar çekilip, trafikteki ölümler üzerine gözlemler, görüşler kayda geçecek. Daha sonra fotoğraf ve yazı bütünlüğünden oluşan bir sergi ve gösteri gerçekleştirilecek. Bu projeye katılmak isteyen 35 yaş ve altı fotoğrafçılarla birlikte Kasım ayı başında bir toplantı yapılarak proje son şeklini alacak.
Konuyla ilgili çağrı metninde şu görüşlere yer veriliyor:
"Ülkemizde günde ortalama 20 kişi trafikte yaşamını yitiriyor. Trafik kazası sonrası hastanede ölenler ya da jandarma bölgesindeki ölümler istatistiğe girmediği için bu sayı düşük gösteriliyor. Bu boyutta ölümlere karşın nedense trafik üzerine makale, kitap yok denecek kadar. Olanlarda da genel ulaşım politikaları içinde ele alınıyor. İstanbul'da son selde ölenlerin üç katı insanımızın sadece Ramazan Bayramı'nda (dört günde) öldüğünü unutmayalım. Ölümlerde yaygın olarak sürücüler suçlu olarak açıklanıyor. Tüm uyarılar sürücülere yönelik. Son yıllarda yol, araç kusurlarından da konuşulmaya başlandı. Bu projenin amaçlarından biri hiç konuşmayanları dile getirmek; görüntüyle, yazıyla... Hiç konuşmayanlar; yani karayolları işçisi, trafik polisi, servis, ambulans, kamyon, TIR şöförü, oto tamircisi ve diğerleri? Fotoröportaj türündeki bu çalışmada kişiler hem fotoğraflanıp, hem görüşleri kayda geçecek. Kişilerin fotoğrafları ve görüşlerinden en dikkat çekici bölümleri birlikte sergilenecek (gösterilecek). Tabii ki, belli estetik değerler bütünü içinde? Bu projeye 35 yaş ve altı fotoğrafçılar katılabilecek. Sergi, gösteri giderlerini SergiOdası karşılayacak.
Çalışmanın sonraki gelişme bölümlerinde maddi destek konusunda konuyla ilgili demokratik kurumlar düzeyinde girişimlerde bulunulacak. Çünkü; katılımcı fotoğrafçılara az da olsa maddi ödeme yapılacak. SergiOdası yöneticisi, fotoğrafçı İbrahim Akyürek, projenin yürütücüsü olacak. Çalışmalar katılımcılarla birlikte değerlendirilip sonuçlandırılacak. Bu projenin ilk toplantısı Kasım ayı başında Sergi Odası'nda yapılacak."