Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin, Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurum Başkanlığı’na yaptığı “Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı Uygulama Yetkisi” başvurusu kabul edildi. Böylece BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, Türkiye genelinde hali hazırda ameliyathane hemşireliği eğitim merkezi yetkisine sahip 7 hastane içerisinde ilk ve tek üniversite hastanesi oldu.

Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Eğitim Yönetmeliği kapsamında yetkilendirilen eğitim merkezleri; tıbbi, fiziki, teknolojik ve eğitici kapasiteleri doğrultusunda değerlendiriliyor. Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı Standartları’na göre yapılan başvurusu, yerinde denetimlerle değerlendirildi ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’nun onayı ile duyuruldu.

Zonguldak ve Batı Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere 81 vilayetteki kamu, özel ve üniversite hastanelerinde görev yapan tüm hemşirelerin, sertifikalı eğitim programlarından faydalanabileceği bildirildi.

BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden yapılan açıklamada, “Bu sertifika programı ile amacımız; hastalara uygulanacak tüm cerrahi girişimlerde ve uygulamalarda etik ve yasal ilkeleri gözetebilen, steril ve aseptik şartları bilen, bu şartlara uygun olarak operasyona hazırlanan, hasta güvenliği doğrultusunda önlemler alan, operasyon sonrası oluşabilecek komplikasyonları değerlendirebilen, görevlerini etkin ve verimli bir şekilde yürütecek bilgi, beceri ve tutumları kazanmış hemşirelerin yetiştirilmesidir. Sağlık Bakanlığı’nın mevcut ve standart çalışmaları devam eden sertifikalı eğitim programları Merkezimizce yakinen takip edilmekte olup, diğer dallarda da eğitim merkezi yetki belgesi çalışmalarımız devam etmektedir” denildi.

(Haber Merkezi)