* Kdz. Ereğli Tema Temsilcisi ile Kdz. Ereğli Kitap ve Kütüphane Sevenler Derneği Yönetimi ortak etkinliklerine başladı. Kdz. Ereğli’ye bağlı Kızılcapınar İlköğretim Okulu öğrencileri ile buluşan kurum öğrencilere kitap dağıttı.

 

Kdz. Ereğli Kızılcapınar İlköğretim Okulu öğrencileri ile buluşan Kdz. Ereğli Tema Temsilciliği ile Kdz. Ereğli Kitap ve Kütüphane Sevenler Derneği Yönetimi gerçekleştirdikleri etkinlikle hem çevre kirliliğine değinerek küresel iklim değişikliğini anlattı hem de öğrencilere ünlü yazar Utku Erişik’in Aferin Çocuklar isimli kitabı dağıtarak öğrencileri aydınlattı.
Kdz. Ereğli Kitap ve Kütüphane Sevenler Derneği Başkanı Naile Bingöl, Atatürk İlkelerini anlatan kitabı öğrencilerle buluşturmaktan gurur duyduğunu belirterek, “Ünlü yazar Utku Erişik’in Aferin Çocuklar isimli kitabını Kızılcapınar İlköğretim Okulu öğrencileriyle buluşturduk. Atatürk İlkelerini anlatan bu kitabı dağıtmak bizlere gurur verdi. Bu kitaplar bağış kitaplarıdır. Dernek olarak bizlere bu kitapları Almanya’dan Servet Keskinkılınç kaybettikleri ablası Ülkü Öztürk’ün anısına ve Ankara’dan da Özden Tolunay isimli hayırsever vatandaşımız bağışlamıştır. Buradan kendilerine tekrardan teşekkür ediyoruz. 
Derneğimiz bu etkinliği köy okullarındaki çocukları kitap ve yazarlarla buluşturmak amacıyla başlattı. Etkinliğimiz ses getirdi. Bağışçılarımız da bizlere destek verdi. İlk köy okulu olarak Kızılcapınar İlköğretim Okulu ile buluştuk. Öğrencilerimize 70 kitap dağıttık ve ayrıca köy okulumuzun kütüphanesine de desteklerimiz oldu. Bu etkinliğimizde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize ünlü yazarımız Utku Erişik ile buluşturma sözünü de verdik. Kdz. Ereğli Tema Temsilcisi Nilgün Durak’a da desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Etkinliklerimiz devam edecektir”
dedi.
Kdz. Ereğli Tema Temsilcisi Nilgün Durak, Kitap ve Kütüphaneyi Sevenler Derneği ile birlikte düzenledikleri etkinliğin büyük ses getirdiğini ifade ederek, “Öğrencilerimizi kitaplarla buluşturduktan sonra slayt gösterileri ile çevre konularında bilgiler verdik. Dengesiz iklimleri anlatarak nedenleri ve sonuçları üzerinde öğrencilerimizle tartıştık. Dengesiz iklimlere karşı bireysel olarak alabileceğimiz önlemleri anlattık. 
İlçemizde ortak etkinlikle aynı amaçla çalışan insanlar olarak Kitap ve Kütüphaneyi Sevenler Derneği ile bütünleşerek ilk adımı attık. Bu amaçla diğer derneklerle de bütünleşmeyi isterik. Bütünleşmenin daha güçlü etkileri olacağını düşünüyorum
” dedi.