KESK’e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Çaycuma Temsilciliği tarafından Tanışma ve Dayanışma Gecesi düzenlendi.

Çaycuma Nehir Otel’de düzenlenen ve 130 kişinin katıldığı geceye SES üyelerinin yanı sıra Zonguldak, Ereğli, Gökçebey ve Çaycuma’dan çok sayıda sendika, dernek ve meslek örgütü temsilcisi ve yöneticisi de katıldı. Gecede emekli olan SES Çaycuma eski temsilcisi Nuray Kamit’e plaket verildi.

Çaycuma’da yapılan çalışmaların slaytlarla gösterildiği gecede açılış konuşmasını yapan SES Zonguldak Şube Örgütlenme Sekreteri Cemil Satılmış, SES olarak Çaycuma’da örgütlenme çalışmalarını hızlandırdıklarını söyledi. SES Zonguldak Şube Başkanı Halil Karagülmez de yaptığı konuşmada, sağlık hakkı için mücadele ettiklerini belirterek, “Yetkili sendika belirleme sürecinde SES’in Zonguldak’ta şubelikten düşeceğini düşünen birtakım çevreler büyük bir hayal kırıklığına uğradılar. 500’ün üzerinde üyesiyle SES daha da güçlenerek yoluna devam edecektir” dedi.

Gece,  Muharrem Şengün, Isırgan Müzik Grubu ve Karaelmas Üniversitesi öğrencilerinin söylediği türkülerle geç saatlere kadar devam etti.