SES Zonguldak Şube Başkanı Halil Karagülmez ve sendika üyeleri, sağlık çalışanları olarak çalışma barışını bozan performans sistemine, güvencesiz çalışmaya karşı tepki gösterdi.


SES Zonguldak Şube Başkanı Halil Karagülmez ve sendika üyeleri, Zonguldak Tıp Fakültesi önünde, sağlık çalışanları olarak çalışma barışını bozan performans sistemine, güvencesiz çalışmaya karşı tepki göstererek eylem yaptı.
SES Zonguldak Şube Başkanı Halil Karagülmez yaptığı açıklamada, Bizler sağlık çalışanları olarak çalışma barışını bozan performans sistemine, güvencesiz çalışmaya, sesimizi kısmaya yönelik her türlü baskıya karşı çok ses, tek yürek diyerek mücadeleye devam ediyoruz. Amacımız herkese sağlık ve güvenli gelecektir. Sağlıkta dönüşüm programıyla tüm insanların doğuştan var olan sağlık hakkı artık ticareti yapılan bir mal olmuştur. Bu dönüşümle birlikte insanlar parası kadar sağlıklı olacaktır, parası yettiği kadar tedavi alacaktır. Sosyal devlet artık yoktur ve hastalar özel hastanelere gitmeye yönlendirilmektedir. Sağlık çalışanları da bu acımasız piyasa şartlarında daha düşük ücretle ve güvencesiz çalışmaya itilmektedir. Performans sistemi denen düzende hastalar gereksiz tedaviler olmaya, sağlıkçılarda birbiriyle yarışmaya sokulmaktadır. Aslında güvenlik görevlisi, idari personeli, hasta bakıcısı, teknisyeni, hemşiresi, doktoru ile bir ekip çalışması olması gereken sağlık hizmeti bugün artık birbirinden hasta kapmaya çalışan insanlık dışı bir mücadeleye dönüştürülmüştür. Bugün bizi bir araya getiren bu sorunlar aslında tüm sağlık çalışanlarınındır. Ülkemizde tüm hastanelerde bu sorunlar yaşanmaktadır ancak bizim için artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Biz sağlık çalışanları olarak çok ses, tek yürek diyerek çıktığımız bu yolda sağlıktaki planlı bu yıkıma karşı direniyoruz. Halkımız için eşit, hakça, ücretsiz, adil, nitelikli ve ulaşılabilir kamusal sağlık hakkı için direnmeye devam edeceğiz dedi.