CHP Kdz Ereğli İlçe Örgütü Armutlucuma ve civar köyleri ziyaret etti.

 

CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ve yönetim kurulu üyeleri Armutlucuma pazarını ziyaret ederek esnaf ve vatandaşların sorunlarını dinledi.

Ziyaret ile ilgili bilgi veren CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı’nın açıklaması şu şekilde:

Armutlucuma ve civar 15 köyde oturan vatandaşlar “sesimizi duyan, halimizi gören yok! Armutlucuma sahipsiz kaldı” diyerek dert yandı.

DEVREK YOLU

Sakallar köyünün Devrek çıkışında, Babadağ’da çökerek trafiğe kapanan yolda ve alternatif servis yollarında köylü vatandaşlarla inceleme yapıldı. Alternatif servis yolunun dizboyu çamur içinde, adeta bataklık gibi olduğunu gösteren vatandaşlar, yolun çok tehlikeli olduğunu, bataklığa saplanan arabaların ancak kepçelerle çekilerek çıkarılabildiğini, acil bir durumda çaresiz kaldıklarını, yetkililerin günlerdir ilgilenmediklerini, en azından servis yolunun düzeltilip çakıl dökülerek bataklıktan kurtarılmasını istediler.

SAĞLIK EVİ

Daha sonra Armutlucuma’da ki Aydın Sağlık Evi ziyaret edildi. Yaklaşık 15 köye ve 5 bin kişiye hizmet veren Sağlık Evi’nin içler acısı hali görüldü. Küf ve rutubet kokusunun her yere sindiği, yaz aylarında ki selden kalan kum ve çamurun dahi temizlenmediği, sularının akmadığı, haftada sadece 1 gün 1 saatliğine açılan sağlık evinin 21. Yüzyıl Türkiyesine yakışmadığı vatandaşlar tarafından dile getirildi.

CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, camı çerçevesi dökülmüş, bir tek elektrikli ısıtıcıyla ısıtılmaya çalışılan harabe halinde ki sağlık evini sürekli gündeme getirmelerine rağmen AKP’li vekillerin ve yetkililerin hiçbir önlem almadığını, vatandaşa sahip çıkmadığını söyleyerek bu yol ve sağlık evi sorununun takipçisi olacaklarını vurguladı.

Bilindiği gibi 2014 yılı sonunda Ereğli-Devrek yolunun AKP iktidarı tarafından 13 yıldır söz verilmesine rağmen bir türlü yapılmayışı köylüler tarafından atlı-eşekli bir gösteriyle protesto edilmişti.