Zonguldak'ın büyükşehir olması durumunda ek vergilerin özellikle de esnaf ve vatandaşların belini bükeceğini iddia eden Timur konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 

YÜZDE 100 ARTACAK

"Çünkü emlak vergisi yüzde 100 artacak! Böyle olunca ödenecek vergiler de % 100 artacak. Ben demiyorum Emlak Vergi Kanunun 8. ve 18. maddelerinde yer alan kanunlar böyle diyor. Eğer Zonguldak  Büyükşehir belediyesi olursa belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan arsa, bina ve arazilerin emlak vergisi oranı, yüzde yüz artımlı olarak uygulanacak. Buna göre evinin emlak vergisini binde 1 olarak ödeyen Zonguldaklı  Ereğlili  Alaplılı Devrekli Çaycumalı kardeşim Zonguldak Büyükşehir statüsüne geçince binde 2 olarak ödeyecek. Yine Zonguldaklı Ereğlili Alaplılı Devrekli Çaycumalı kardeşim arsası için binde 3 emlak vergisi verecekken artık binde 6 vergi ödeyecek. Yine Zonguldak Büyükşehir statüsüne geçince Zonguldaklı esnaf binde 2 dükkan emlak vergisi yerine binde 4 oranında vergi verecek.

 

ONBİNLERCE ESNAFIMIZ VAR

Dahası da var. Zonguldak ta ve ilçelerinde ve beldelerinde  basit usulle defter tutan onbinlerce esnafımız var. Artık Zonguldaklı esnaf kardeşim Bakanlar Kurulu'nun 95/6430 sayılı kararına göre, büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde; motorlu taşıtların bakım ve onarımı ile uğraşanlar, lokanta ve benzeri hizmet işi ile uğraşanlar basit usulde mükellef olamayacağı için gerçek usulde gelir vergisi mükellefi olarak defter tutacaklar. Bu şu demek; kasaplar, bakkallar, manavlar, kırtasiyeciler, manifaturacılar, tuhafiyeciler, kuruyemişçiler, lokantacılar, büfe işi ile uğraşanlar, kaportacılar, otomobil tamiratçıları, oto elektrikçileri artık gerçek usulde gelir vergisi mükellefi olarak defter tutacaklar demektir.

 

AYNI PARAYLA DAHA AZ ALIŞVERİŞ

Yine büyükşehir olmanın getirdiği pahalılık,  topluma o oranda nüksedecek, başta ulaşım gibi konularda kendisini zorunlu olarak hissettirecektir. Yani cebimizdeki aynı parayla daha az alışveriş yapacağız. Getirdiği avantajlar yok mu? Var. Size buradan diyeceğim yüzde 100 emlak vergisi ve basit usulde mükellefiyetinin sona ermesine hazırsanız problem yok ama siz de benim gibi Zonguldak Büyükşehir olmasını istemiyorsanız ve biz kendi yağımızda kavruluyoruz bize ek yük yüklenmesin diyorsanız sesinizi yükseltiniz"