Kdz.Ereğli Belediyesi'nin önceki AKP'li Belediye Başkanlarından Murat Sesli düzenlediği basın toplantısında 2011 yılının değerlendirmesini yaptı, önümüzdeki sürece ilişkin açıklamalarda bulundu. Kdz.Ereğli'nin korku kenti olduğunu vurgulayan Sesli, 2014 yılında yapılacak olan seçimlerde de AKP'den aday adayı olduğunu seçim çalışmalarına ise 10 Eylül 2010 tarihi itibari ile başladığını vurguladı.

 

ŞEREFİMİZ İLE

BAŞKANLIK YAPTIK

Sesli açıklamasında şu görüşlere yer verdi: Yeni yıl ile birlikte bir geçen yılın değerlendirmesi hem de 2012 yılındaki temennilere ilişkin bir açıklama yapmak üzere toplandık. Birileri bizi çorbacı, kebapçı dese de tanımasa da biz 20 ay boyunca Ereğli'de Belediye Başkanlığı yaptık namusumuz ile şerefimiz ile belediye başkanlığı yaptık.

 

ADAY ADAYIYIM

Yine 2014 yılında yapılacak seçimlerde AKP'nin aday adayı olarak karşınıza çıkacağım. Aday olacağıma da inanıyorum. 2011 Yılı hem ülke hem Kdz.Ereğli ile ilgili bir sürü gelişmeler oldu. Bizde Kdz.Ereğli'de hedefi 2023 olarak belirledik çalışmalarımıza şahsi olarak 10 Eylül 2011 tarihinden itibaren başladık. Bu süreçte de 2014 yılında yapılacak seçimler değil Başbakanın hedeflediği 2023 yılında Kdz.Ereğli'de neler olacak yönünde çalışmalarımıza başladık.

 

SANAL DEĞİL GERÇEK PROJELER

Sanal değil gerçek projeler ile halkın karşısına çıkacağım. Bunları görenlerin, 'helal olsun bunlar da Kdz.Ereğli'de yapılacak mı bunları da görebilecek miyiz?' diye profesyonel ekibimiz ile çalışmalarımıza başladık. Ekibim yepyeni ufku geniş Kdz.Ereğli'le layık insanlardan oluşacağını da belirtmek istiyorum. Bu yıl çalışmaları daha da ivme kazandıracağız. 2011 Yılında Kdz.Ereğli'de istenmeyen olaylar olmuştur bunlar bizleri de üzmüştür. Sevgi, barış, dostluktan bahsedilen bir memlekette cennet gibi bahsedilen Ereğli'de huzur ortamı yoktur. Sevgi, barış, dostluk ortamı yoktur bunu yaratanlarda kimler olduğunu biliyoruz. Bu anlayış ile Kdz.Ereğli 2011 yılında hem siyasi hem de ticari olarak çok kötü günler geçirmiştir. Bu seneki süreçte de ben inanıyorum ki bu şekilde devam ettiği şekilde aynı olaylar aynı karamsarlık sürecektir. Esnaf, sanayici, tüccarda siyasetçi de bundan alacaktır.

 

EREĞLİ KORKU KENTİ

Kdz.Ereğli korku kenti olduğunu daha önce söylemiştim. Kabadayının olduğu yerde insanlarda huzur olmaz barış olmaz insanlarda sevgi olmaz. Bu söylediği sözlerden ötürü kınıyorum. Bu memlekette kabadayı yoktur çağdaş kentin çağdaş belediye başkanı bunu söylememeli. Böyle söylemler bizleri germektedir. Kdz.Ereğli'de yaşayan herkes kardeştir.

 

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ VAR

Kavga ortamı bitmek bilmiyor. 2011 Yılında yoğun bir şekilde olan olay 2012 yılının başlangıcında fişeklendi. Aslı olmayan ufak bir tartışma başka noktalara çekilmiştir. Çorbacı kebapçı Murat Sesli olarak ben şahidim yukarıda Allah var. Belediye bunu basın bürosu aracılığı ile kınamıştır. İtişMe kakışma herhangi bir şey olmamıştır emniyete intikal edecek de bir şey yoktur. İşyerinin kameraları vardır görüntüleri vardır bu görüntüleri kameraları da hem emniyete hem savcılığa vermeye hazırım. Belediyeden gelen kınama ile ilgili bazı paraflar var. Allah bunun hesabını sorar, böyle bir şey olamaz ya. Bu kin düşmanlık nedir anlamıyorum.

 

ŞİKAYET VAR

Ereğli'ye yatırım yapmayan saçını başını yolacak deniliyor belediye başkanı. İnanmak başka ama gerçekleştirmek başka. İşsizlik aldı başını gidiyor, huzur yok deniliyor. Sendikanın yaptığı bir tesis var, devasa bir tesis, 100 kişi çalışıyor burayı kendi imzası ile şikayet ediliyor. 1968 Yılında yapılan eski Bağlık tesislerini kapatıyor ki burada 20'ye yakın insan çalışıyor. Geliyoruz Erdemir'in taş kafesini kapatıyor onlarca insan çalışıyor, Erdemir'in halı sahası kapatılıyor, yine geliyoruz açılışını kendisi yaptığı kendisinin izin verdiği Mado yeri olan yeri kapatıyor 30'a yakın istihdam sağlıyordu, balık lokantalarında sayısız yer çalıştırıyor. Devrek yol ayrımında 5-6 işyeri kapatıldı, yatırımcıyı mı çağırıyoruz yatırımcıyı mı buradan kovuyoruz. Benim anladığım nokta yatırımcı Ereğli'ye gelsin istemiyoruz hatta dışarıya gitsin diye uğraşıyoruz.

 

SEN VARKEN KİMSE GELMEZ

Erdemir Ereğli'nin kalbidir, canıdır. Erdemir'in değerini bileceğiz. Ereğli'den Erdemir'i alırsan balıkçı kasabasına döner. Kavga ortamını bırakın insanlarla iyi diyalog içerisinde olacaktır bu şekilde olduğu sürece buraya ne otomotiv fabrikası gelir daha doğrusu sen varken buraya kimse gelmez.

 

RUHSATLARDA SIKINTI VAR

Belediyenin inşaat ruhsatları ile ilgili büyük sıkıntıları vardır, inşaat ruhsatları aylarca verilmemektedir. Ruhsatlar verilmeyince de bir daralma yaşanmaktadır. Belediye yetkililerini de bu konuda göreve davet ediyorum.

 

BİNLERCE DOSYA VAR

Belediyede revizyon ile ilgili binlerce dosya var. Onları uyarıyorum orada sakın o dosyaların içerisinden herkese kapasitesine göre bir ceza yazmaya bedel yazmaya kalkarsanız karşınızda beni bulacaksınız. Bunun ile ilgili gerekli müracaatları da yapacağım. Şahsi değil Ereğli'nin menfaatleri doğrultusunda bunu yapın.

 

MAĞDURİYETLER GİDERİLSİN

Balık lokantalarını Yunanistan modeli olacağı söyleniyor. Polisevinin bu tarafına doğru kafelerin olduğu yerlere balık lokantaları yapılacağını söylüyor. Eski yerlerin yıkılmayacağını söylüyor neden yıkmıyor onu da bilmiyoruz. Mağduriyetlerin gidermesini istiyoruz. Yeni yerler yapılmasını ve balık lokantalarının mağdur edilmemesini öneriyoruz. Terminal ile ilgili tabela var kendisi yok söyleyeceğim tek şey bu. Pazaryeri konusunda da sınıfta kaldılar.

 

CÖBEKOĞLU'NA DİYORDU

Cöbekoğlu'na diyordu ya bunadın diye şimdi kendisi de aynı durumda, döndü dolandı iş oraya geldi. Kendisi daha 2014 yılında adayım diyor yani hatta bir dönem değil 2 dönem adayım diyor söylediği sözler karşısına çıkmaya başladı.