BASIN ORDUSU İZLEDİ

AKP'den bir dönem Kdz.Ereğli Belediye Başkanlığı görevini yapan Murat Sesli, irtibat bürosunda düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu Kdz.Ereğli Belediye Başkanını sert bir dille eleştirdi. Yaklaşık 40'a yakın gazetecinin katılımı ile gerçekleştirilen basın toplantısında Sesli, Erdemir, belediye, pazaryeri ve balıkçı lokantaları konularına vurgu yaptı.

 

AKP'NİN ADAYI!..

AKP'nin Kdz.Ereğli Belediye Başkan adayı olarak çalışmalarına düzenlediği basın toplantısı ile başladığını belirterek sözlerine başlayan Sesli, 2014 Yılında yapılacak seçimlerde yepyeni bir ekip ile genç dinamik bir ekip ile birlikte yola çıkacağımı belirtmek istiyorum, bunun ile ilgili çalışmalarıma da başladım dedi.

 

ERDEMİR, EREĞLİ'NİN

CAN DAMARIDIR…

Sesli, Erdemir'siz bir Ereğli'nin balıkçı kasabasına dönüşeceğini belirttiği konuşmasında, Ereğli, Erdemir ile birlikte gelişmeye başlamıştır, nüfusu 100 bini aşmıştır. Erdemir, Ereğli'nin can damarıdır. Erdemir daha doğrusu Ereğli'nin olmazsa olmazıdır. Ne yazık ki bugünlerde Erdemir ile ilgili türlü türlü spekülasyonlar kavgalar yapılmaktadır. Nisan 2010 tarihinde yaptığım basın toplantısında, 'eğer mevcut belediye başkanı ileride Erdemir ile kavga ederse bilin ki bu kavganın sebebi şahsi olacaktır' demiştir. Mevcut belediye başkanı Erdemir'den yurt mu, okul mu istedi? Erdemir'den bir şey isteyip de almadı mı?

 

YA VERİN YA TERKEDİN

Erdemir bizim zamanımızda para veriyordu festivale, benden önceki dönemlerde de veriyor. 17 Tanesine para verirken iyiydi de 1 tanesine vermediği için mi kötü oldu? Erdemir Yöneticilerine de sesleniyorum, ya verin kurtulun ya da terk edin kurtulun, durum bu noktaya gelmektedir. Ya istediklerini verin ya da bırakın gidin. Vermediğiniz şeylerden ötürü kavga çıkıyor. Erdemir'in buradan gitme şansı yok 7 bin tane işçisi var Erdemir kapatırsa burası kasaba olur. İsteyende istediklerinde biraz mantıklı olsun.

 

BELEDİYE BARIŞ MAKAMIDIR

Bizim işimiz Erdemir ile değil sendika ile değil herkes işini yapsın. Bizde işçi çıkartılmasını istemiyoruz. Emekliliği dolmadan veya kendi isteği haricinde sadece Erdemir'den değil diğer kurumlardan çıkartılmasını istiyoruz. Erdemir'den işten çıkartılmaya kafayı takanlar belediyeden yüzlerce işçiyi çıkartanların gerekçesinin ne olduğunu daha da çözemedik. Erdemir ile yaptığı kavgada tamamen Ereğli'ye zarar vermiştir, belediye hiçbir zaman kavga etmez, belediye kavga makamı değil, barış makamıdır.

 

BALIKÇI BARINAKLARININ

MÜHÜRLENMESİ VAHİMDİR

Balıkçı Barınaklarının belediye tarafından mühürlenmesi vahim bir gelişmedir. Mühürleme yaparak kısa yönden kendilerini kurtarma yoluna gitmektedirler. Yüzlerce insan mağdur edilmiştir, Ereğli halkı da mağdur edilmiştir. 2008 Yılında bizler görevde iken aldığımız karar ile 2009 Şubat ayında İller Bankası'ndan hibe yolu ile yaptığımız revizyon ile ihaleyi yaptık. 2009 Seçimlerinden sonra revizyonu alan firma çalışmalarını yaptı ve geldi belediyenin önüne koydu, belediyenin işine gelmediği için kabul etmediler. Tekrar belediyenin kasasından bir revizyon olayı yapılmaktadır. Bu revizyon olayında artık balıkçı barınaklarının sorunu çözüleceğine inanıyoruz.

 

NEDEN KAPATMADIK?

Burayı senelerdir balıkçılar işletmektedir, balıkhane yemekhane olarak işlenmektedir. Bugüne kadar herkese bura ile ilgili şikayetler yapılmıştır, her sene de buralar kapatılır, ne hikmetse kimse de kapatmaz. Niye biz bu zamana kadar kapatmadık, bur aile ilgili çözüm yolu var, buralar resmiyete kavuşacaktı bize nasip olacaktı, olmadı. Burayı kapatmak ile çözmek arasında fark vardır. Buranın neden kapandığını hala anlamış değilim. Bu işin arkasında Erdemir'in orayı şikayet ettiği konuşuluyor böyle bir şey Erdemir'in demesiyle olmaz tamamen hedef saptırmaktadır.

 

BALIKÇI LOKANTALARI

HİZMETE AÇILACAK

Yakın bir zamanda göreceksiniz hizmete açılacak, denilecek ki AKP buraları kapatmak istedi, hayır bende AKP'nin bir belediye başkanıydım, 20 aydır görev yaptım. Özellikle söylüyorfum ileriki zamanlarda burası açılacak ve AKP hükümeti Erdemir yüzünden kapatılan yerleri ben açtım diyecek, şimdiden bunun önlemini alıyorum. AKP buraların kapatılmasına tamamen karşıdır.

 

PAZARYERİ PROJESİ

Tabiri caizse dağ fare doğurmuştur. Daha önceki projelerde otoparkı olan bloklar halinde güzel proje vardır, nedense rafa kaldırıldı. Pazaryeri ikiye bölünmek istenmektedir. Şuan sebzeciler ve tuhafiyecilere yapmış olduğu üstü kapalı pazaryeri ikincisi bütün dükkanların yıkılıp eski itfaiyenin olduğu yere pasajın içine koyacağı bir pazaryeri. Türkiye'nin hiçbir yerinde pasajda pazar olmaz. Pazaryerinin oradan kaldırılması bir hatadır. Yanlışlıklar vardır, ileriki günlerde bunu da göreceğiz. Tuhafiyecilere ayrılan yer kutu gibi pazarcılara ayrılan yer sorunludur dedi.

Sesli toplantının son bölümünde ise Kaddafi ve Ereğli Belediye Başkanı fotoğraflarını kameralara göstererek, Diktatörlerdir sözleri ile konuştu ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.