Kdz.Ereğli Belediyesi'nin önceki Belediye Başkanı Murat Sesli, balıkçı lokantalarının mühürlenmesinin ardından açıklama yapan ve gizli olduğu iddia edilen belgeleri basına dağıtan Ereğli Belediyesi ile Basın Halkla İlişkiler Bürosu hakkında suç duyurusunda bulundu. Sesli, imzanın kendisine ait olmadığını, kriminal raporu isteyeceğini söyledi.

Geçtiğimiz hafta kapısına mühür vurulan ve sert tartışmaların yaşandığı balıkçı lokantaları, gündemdeki yerini koruyor. Mühürlemenin ardından basın toplantısı düzenleyerek iş yerlerinin kapatılmasına tepki gösteren Kdz. Ereğli ilçesi önceki dönem Belediye Başkanı Murat Sesli'nin ardından, Kdz. Ereğli Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu, gizli olduğu iddia edilen belgeleri yayınlamıştı. Sesli, belediyeden basına gönderilen açıklamaya iliştirilen belgede, 2003'de Murat Sesli de balık lokantalarını şikâyet etti içerikli belgedeki imzanın kendisine ait olmadığını söyledi. Sesli, Adli Tıp Kurumu'ndan kriminal rapor istemek şartı ile şikâyetçi olduğunu açıkladı.

Sesli, Ereğli Adliyesi'ne giderek, Ereğli Belediyesi ve Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu birimi hakkında suç duyurusunda bulundu. Sesli, adliye çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamasında, imzanın kendisine ait olmadığını ve gizli belgelerin belediye tarafından basınla paylaşılması nedeniyle suç duyurusunda bulunduğu söyledi. Sesli, konuşmasına, Hakkari'nin Yüksekova ve Çukurca ilçelerinde konuşlu askeri birliklere yapılan hain saldırı sonucu 26 vatan evladının şehit olması sebebiyle Türk halkına başsağlığı dileyerek başladı. Sesli, konuşmasında şunları ifade etti: Belediye başkanlık görevim sırasında attığım binlerce imza mevcut. Belediyede çalışan arkadaşlarımızı çok seviyoruz. Böyle durumlara alet olmamalarını öneriyorum. Birilerine değil, Ereğli halkına hizmet etsinler. Mademki kaymakamlık vasıtası ile belediyeye böyle bir dilekçe gelmiş. Bununla ilgili o tarihte menfi veya müspet ne gibi işlem yapıldığını da öğrenmek istiyorum. Böyle bir dilekçe varsa neden bu lokantalar o zaman kapatılmadı. Şu anda Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları Genel Müdürü'nün ve AK Parti'nin şikâyeti üzerine kapatıldı. Ayrıca, böyle belgelerin yayınlanmasının suç olduğunu sanıyorum. Bu tür belgelerin basına dağıtılmasından dolayı da yine suç duyurusunda bulundum. Ereğli'de hem işsizlikten dem vuruyoruz. Hem de iş yerlerini kapatıyoruz. Daha öncelerden Erdemir eski Bağlık ve Taş Bina tesislerini, Devrek yol ayrımında da özel iş yerleri kapatıldı. Son olarak da balık lokantalarının kapatılmasıyla ilçede birçok insan işsiz gezmektedir. Bunun sorumlusu şu anki belediye başkanıdır. Madem işsizliğe önlem alıp, imalathaneleri çoğaltacak 1994'den sonra ilçede her hangi bir imalathane veya fabrika kurulduğunu görmedim. Belediye başkanının herhangi bir fabrikatörü çağırıp da yatırım yaptığını da görmedim. Aksine alışanları mağdur etmektedir. Bunun da önleminin alınması gerekmektedir.

Belediye Başkanı Sesli, basın mensuplarına yaptığı açıklamasının ardından adliyeden ayrılarak, PTT şubesine gitti. Sesli, hazırladığı dosyaları İçişleri Bakanlığı, Zonguldak Valiliği ile Ereğli Kaymakamlığı ve Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'ne göndererek şikâyette bulundu.