Alaplı'da "Dünya Çevre Günü" kutlama etkinlikleri kapsamında Belediye Sevgi Ormanı'na çeşitli türlerde 50 ağaç fidanı daha dikildi.
Dünya Çevre Günü kutlama etkinlikleri kapsamında Alaplı Belediyesi, Alaplı Çevre Koruma ve Yardımlaşma Derneği, Kasımlı İlköğretim Okulu ve Çatak İlköğretim Okulu'nun işbirliğiyle düzenlenen ağaçlandırma kampanyasında, Alaplı Belediyesi Sevgi Ormanı'na çeşitli türlerde 50 ağaç fidanı daha dikildi. Alaplı 690 Evler Mahallesi ile TOKİ Konutları arasında yer alan Alaplı Belediyesi Sevgi Ormanı'ndaki ağaçlandırma kampanyasına, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu ve eşi Dilek Çimenoğlu, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, İlçe Müftüsü Hüseyin Baş, Alaplı Güvenlik Hizmetlerini Destekleme Derneği Başkanı Hikmet Ulukaya, AK Parti İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, Demokrat Parti İlçe Başkanı Mümtaz Mehmet Yaman, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rafet Kılıç, TSO Genel Sekreteri Taner Arslan, okul müdürleri, öğretmenleri ve öğrencileri katıldı. Alaplı Belediye Başkanı Dr, Nevzat Çimenoğlu, yeşil alanlara ve dolayısıyla ağaçlandırma çalışmalarına büyük bir önem verdiklerini belirterek, "Bu alanı ağaçlandırma bölgesi olarak ilan etmiştik. Burada ikinci etap ağaç dikimi yapıyoruz. Daha önce Yıldırım Koleji ile beraber ağaçlandırma yapmıştık. Bugün de Kasımlı İlköğretim Okulu, Çatak İlköğretim Okulu ve Çevre Koruma Derneği ile beraber ağaçlandırma yapacağız. 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde Karşıya'daki deniz dolgu alanında ağaçlandırma çalışmalarını tamamladık. Daha önce bu alana 50 ağaç dikmiştik. Bugün de 50 adet daha ağaç dikeceğiz. Bu çocuklarımızın diktiği ağaçlarla burası 15-20 yıl sonra ormanlık bir alan haline gelecek. Ağaçlar, ormanlar; şehirlerin nefes alma yerleridir, ciğerleridir.  Bir şehirde de orman alanları ne kadar fazla olursa, o şehir o kadar sağlıklı olur. Sel baskınları ile oluşan doğal afetlerin en büyük nedeni yeşil alanların azalmasıdır. Bakın, şehirlerde hep sel baskınları oluyor, bunlar haberlere de yansıyor.  Yeşil alan kalmadı, dolayısıyla yağan yağmuru emecek toprak kalmadı, hepsi toprağın üstünde kalıyor, betondan doğru akıyor ve bir noktada birikerek sel baskınlarına neden oluyor. Onun için doğaya sahip çıkalım, çevreyi koruyalım. Ben Çevre Koruma Derneği'ne, Kasımlı ve Çatak İlköğretim Okulu'na, öğrenci ve öğretmenlerine, çevreye duyarlılıklarından dolayı Alaplı adına teşekkür ediyorum" dedi.
Kasımlı İlköğretim Okulu Müdürü Erdal Yılmaz ise konuşmasında, özellikle yeni nesillerin çevreye duyarlılığının büyük bir önem taşıdığına işaret ederek şunları söyledi: "Ben Alaplı Belediyesi'ne ve Belediye Başkanı'na bu arazisi ağaçlandırma alanı olarak tahsis ederek, Çevre Koruma Derneği ve başkanına da bu organizasyonu yaparak, bizi burada buluşturdukları için teşekkür ediyorum. Biz Kasımlı ve Çatak İlköğretim Okulu olarak, yıllardır çevreyle ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Valilin düzenlediği 'En Çevreci İlköğretim Okulu Yarışması'na bizler de katıldık. Her iki okulumuzda, bu yarışmada il genelinde dereceye girdi. Yaptığımız bu çalışmaların il genelinde takdir görmesi, bizleri onurlandırmıştır. Biz bu yarışmalara, öğrencilerimizin çevre bilincinin ve çevre duyarlılığının oluşması için katılıyoruz. Bu noktada da, öğrencilerimize oldukça faydası oldu bu yarışmaların. Öğrencilerimizin, bu duyarlılıklarıyla çevrelerine ve ebeveynlerine de örnek olmaktadırlar. Çevre sorumluluğu, sadece buraya katılan büyüklerimizin, öğrencilerimizin sorumluluğu değil. Her zaman yaşanabilir bir çevre görmek istiyorsak, bunda her bireyin sorumluluğu vardır."
Alaplı İlçe Müftüsü Hüseyin Baş da, "Burada yapabileceğimiz en güzel dua, üzerimize düşen görevimizi, vazifemizi yapmaktır. Özellikle Hz. Peygamber'in (SAV) çevre ile ilgili çok sayıda sözü var. Mesela insanımız, piknik yaptığı yerleri bulduğu gibi bırakmıyor veya bulmak istediği gibi bulamıyor. Peygamberimiz, insanların istirahat edeceği, dinleneceği mekanları pisleterek, özellikle bazı uygunsuz şeyler de yaparak oradan uzaklaşanlara ağır sözler söylüyor. Bu da, Peygamberimizin en birinci çevreci olduğunu ve çevreye hassasiyetini gösteriyor. Yine Kur'an-ı Kerim'de insanoğlunun şu anda yaşadığı sıkıntıları belirten çok sayıda ayet-i kerimeler var" dedi. Konuşmaların ardından öğrenciler ve katılımcılar tarafından fidanlar dikildi. Öğrenciler hep birlikte "Çevre Andı"nı okudu.