Alaplı Belediyesi’nin Afet Konutları mevkiinde tahsis ettiği, 17 bin metrekare alan üzerine kurulu, “Alaplı Belediyesi Sevgi Ormanı”ndaki ağaçlandırma çalışmalarına, Kdz. Ereğli Özel Yıldırım Koleji öğrencileri de kendilerine ait “Hatıra Ormanı” kurarak destek verdiler.

Alaplı Belediyesi ve Yıldırım Koleji işbirliğiyle düzenlenen,  Alaplı Belediyesi Sevgi Ormanı’ndaki ağaçlandırma çalışmalarına; Alaplı Kaymakamı Aydın Memük,  Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Özel Yıldırım Koleji Müdür Yardımcısı Ramazan Şaşmaz, Okul öğretmenleri ve öğrencileri, Tema Ereğli Temsilcisi Nilgün Durak, Alaplı Çevre Koruma Derneği Başkanı Mustafa Türkoğlu ve Alaplı Belediyesi Park Bahçe ve Çevre Amirliği personeli katıldı.

Ağaçlandırma Kampanyası’nın açılışında konuşan Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Alaplı’daki ağaçlandırma çalışmalarına katkılarından dolayı Yıldırım Koleji Çevre Kulübü’ne teşekkür ederek, “Burada, Alaplı Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanmış çok güzel bir alan var. Buradaki ağaçlandırma çalışmalarına yapılacak katkı ile, burada çok güzel, nefes alacak bir alan oluşturulacaktır. Tabii, buraya ağacı dikmek yetmiyor. Ağacın bakımını yapmak, korumak,  kollamak lazım. Yıldırım Koleji’ne bu katkılarından dolayı teşekkür ediyor, buradaki çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu da konuşmasında, 17 bin metrekarelik bu alanı “ağaçlandırma sahası” olarak tahsis ettiklerini belirterek, “ Sitelerin, Afet Konutları’nın ve TOKİ Konutlarının tam ortasında kalan böyle bir yeri şehirlerde bulmak çok zor. Bu alanlar, şehirlerin nefes alacağı yerler. Genelde bu tür yerler; çöplerin depolanıp, üstünün kapanması için ideal yerler olarak görülür. Ama biz şehirlerin ve insanların nefes almasını istediğimiz için bu gördüğünüz 17 bin metrekarelik alanı Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü teknik elamanlarının kendilerinin çizdiği bir projeyle bu hale getirdik. Biz burayı nasıl ağaçlandıracağımızın planlarını yaparken, Yıldırım Koleji bize geldi ve ağaçlandırma yapmak istediklerini ifade ederek, yer gösterip, gösteremeyeceğimizi sordular. Biz de, ‘yerimiz var, biz de ağaç dikecek insan arıyorduk, siz buraya ağaç diker misiniz?” dedik ve güzel bir birliktelik oluşturarak, bugün bu organizasyonu yaptık. Biz bu alanı, Yıldırım Koleji’ne ayırdık. Kendileri buraya “Hatıra Ormanı” kurup, tabelalarını asacaklar. Alanımız çok büyük; diğer okullar da, diğer sivil toplum kuruluşları da gelip burada kendi isimlerinin yazılı olduğu tabelaları asmak suretiyle ağaçlandırma yapabilirler. Buraya gelip de, Alaplı’da ağaçlandırma çalışmalarımıza katkıda bulunduklarından dolayı başta Özel Yıldırım Koleji Müdürü olmak üzere, öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımız buraya ağaçlarını dikip bırakmasınlar. Arada sırada gelip; suyunu vermek, diplerini temizlemek suretiyle bakımlarını da yapsınlar” dedi.

Özel İzmirlioğlu Yıldırım Koleji Müdür Yardımcısı Ramazan Şaşmaz da konuşmasında; amaçlarının, öğrencileri toprakla buluşturarak, çevre bilinçlerini geliştirmek olduğunu belirterek, “Bu organizasyona vesile olan Yıldırım Koleji adına, hepinize teşekkür ederim” dedi.

Konuşmaların ardından, öğrenciler ve davetliler tarafından, Alaplı Belediyesi Sevgi Ormanı’na 50 çam fidanı dikildi. Programın sonunda, öğrencilere ve davetlilere meyve suyu ve kurabiye ikram edildi.