14 Şubat Sevgililer Günü'nde en ilginç ve anlamlı hediye Alaplı'da verildi. Kadın, eşine Sevgililer Günü'nde böbreğini hediye etti.

Alaplı Hacıhasan köyünde oturan İsmail Ayhan, 2007 yılında böbreklerinde rahatsızlığı nedeniyle diyalize girmeye başladı. Yaklaşık 1.5 yıl diyalize giren İsmail Ayhan, 2008 yılında böbreklerinin iflas ettiğini öğrendi. Böbrek nakli için gerekli hastanelere başvuran İsmail Ayhan (35)'ın eşi Şerife Ayhan da böbreğini vermek istedi. Yapılan tahlil ve tetkiklerin ardından eşinin böbreğinin uyumlu olması üzerine İsmail Ayhan'a 14 Şubat 2009 Sevgililer Günü'nde yapılan operasyonla eşi Şerife Ayhan'ın böbreği nakil edildi. İsmail Ayhan da, bu yıl 16. Sevgililer Gününü kutlarken, yeniden hayata dönmenin ilk yıldönümünü kutladı. Eşi Şerife Ayhan'a çiçek veren İsmail Ayhan, iki çocuğu ve anne babası ile birlikte özel günü kutladı. Sık sık eşini öpen İsmail Ayhan, yaşadıklarını şöyle anlattı: "2007-2008 yılları arasında İstanbul Tuzla tersanesinde işçi olarak çalışırken, aniden rahatsızlandım, hastaneye kaldırıldım. Hastanede yapılan tetkikler doğrultusunda rahatsızlığıma hipertansiyon teşhisi konuldu.
Aradan bir müddet geçtikten sonra tekrar rahatsızlandım. Bu kez Marmara Üniversitesi hastanesine kaldırdılar. Burada yapılan tetkiklerden sonra Kartal Araştırma Hastanesi'ne sevk edildim."
Yapılan tetkiklerde iki böbreğinin iflas ettiğinin söylendiğini anlatan Ayhan, sözlerine şöyle devam etti: "Hipertansiyona dayalı olarak böbreklerimin bittiği söylendi. Bu beni ve ailemi adeta şok etti. 1.5 yıl diyalize bağlı yaşamaya başladım. Bu müddet içinde benim için ailem uygun bir böbrek arayışına girdi. Alaplı'dan Kartal Araştırma Hastanesine getirdiğimiz akrabalarının böbrek doneleri uygun görülmedi. Eşim böbreğini vermek istedi. Yapılan tahlillerde eşimin böbreğinin uygun olduğu tespit edildi. Kartal Araştırma Hastanesi'nde 14 Şubat 2009 da yapılan başarılı bir operasyonla, eşimin böbreği bana nakledildi."
Eşinin gösterdiği fedakarlığı kimsenin kolay gösteremeyeceğini belirten İsmail Ayhan, şunları söyledi: "Bir yastığa ömür boyu bas koyduğum koyacağım eşim, canıma can kattı. Geçen yıl 14 Şubat Sevgililer Günü'nde en anlamlı hediyeyi eşim bana verdi. Eşimi zaten çok seviyordum. Şimdi ikimizde onun böbrekleri ile yaşıyoruz. Bende eşim için canımı veririm."

EŞİM HASTALANINCA DÜNYAM KARARDI
Eşinin iki böbreğinin de iflas ettiğini öğrendiğinde günlerce ağladığını belirten Şerife Ayhan da, şöyle konuştu: "Eşim İsmail Ayhan'ın rahatsız olduğu andan itibaren benimde dünyam karardı. Onu hasta olarak diyalize bağlı gördükçe bende üzüntüden hasta oluyordum. Nakil için böbrek aradık, çalmadığımız kapı kalmadı. Fakat bir türlü uygun böbrek bulamadık. Birden kendi böbreklerim aklıma geldi. Yapılan tetkiklerden sonra benden nakil yapılabileceğini öğrendim. Canımı bile verebileceğim eşime bir böbreğimi vermekte hiç tereddüt etmedim. Onu böyle sağlıklı gördüğümden dolayı çok mutluyum. Eşim bu yılki Sevgililer Gününde bana çiçek getirmiş. Kendisinin sağlığı benim için yeterli oluyor."

GELİNİNE DUA ETTİ
60 yaşındaki baba Mehmet Ayhan da oğlu için böbreğini vermek istediğini fakat uyumlu olmasına rağmen hastalığı nedeniyle kendi böbreğini veremediğini söyledi.
Gelini Şerife Ayhan'a dua eden Mehmet Ayhan, sözlerine şöyle devam etti: "Oğlumun rahatsızlanması ile birlikte bende dahil olmak üzere birçok aile fertlerimizi tetkikler için İstanbul'a getirttik. Benim böbreklerim de uydu. Ama rahatsızlık nedeniyle benim böbreğimi alamayacaklarını söylediler. Umutsuzluk içerisinde iken gelinim Şerife'nin böbreklerinin uyduğu haberi yeniden ailemizi sevindirdi. Gelinim bir dakika bile düşünmeden böbrek naklini yaptırttı. Allah gelinime, oğluma uzun ömürler versin, çok
mutluyum. Allah dert verip derman aratmasın."