Ereğli Gönüllü Eğiticimler Derneği tarafından bu sene ikincisi düzenlenen Halk Müziği konseri Anfi tiyatroda gerçekleştirildi. Düzenlenen konsere ilgi yoğun olurken, Öğretmenlerden oluşan koro, sevilen halk müziği eserlerini seslendirdi. Konseri yaklaşık 2 bin 500 kişi izledi.
Ereğli Gönüllü Eğitimciler Derneği tarafından düzenlenen Halk Müziği Konserinin ikincisi yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. Öğretmenlerden oluşan koro ve solistler, Halk müziğinin sevilen eserlerini seslendirdi.
Konser öncesinde bir konuşma yapan Ereğli Gönüllü Eğitimciler Derneği Başkanı Durmuş Çömeten, Halk müziğinin bir ülkenin ürünü olduğunu ve Türkülerin en güzel yanının ise Anonim olmasına dikkat çekti. Çömeten konuşmasında "Bugün burada Türkülerimizden oluşan ve öğretmenlerimizin seslendireceği Halk Müziği konserinde bir araya geldik.
Bedri Rahmi Eyüpoğlu' nun dediği gibi "Nerede bir köy türküsü duysam şairliğimden utanırım" diyerek türkülerin önemini vurgulamıştır.
Bu akşam burada olan ve bizleri yalnız bırakmayan tüm gönül dostlarına teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.
Konserin başlaması ile birlikte öğretmenler solo olarak konsere başladı. Değişik yörelerin türkülerini seslendiren öğretmenlere en büyük destek konseri izlemeye gelen kalabalık verdi.
Düzenlenen konsere Başta Ereğli Müftüsü Osman Aydın olmak üzere dernek yöneticileri, okul müdürleri, öğretmenler ve Ereğli' liler izledi.