Çaycuma’nın CHP’li  Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, sosyal paylaşım sitesindeki hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla, Saltukova Belediye Başkanı Zerin Güneş’in CHP’den istifası üzerine görüşlerini açıkladı.

 

“BİZİMLE PAYLAŞMIYORDU”

 

Kantarcı “Bugün CHP'den Belediye Başkanı seçilen arkadaşımız Saltukova Belediye Başkanı Zerrin Güneş'in CHP'den istifa ettiği haberini sosyal medyada gördüm.  Üzüldüm... Uzun bir zamandır kendisinin Parti ile ilişkilerinde kopukluk yaşanıyordu. Sayın Güneş, sorunlar hakkında konuşmaya, sorunları çözmek için uğraşmaya ve sorunları bizimle paylaşmaya yanaşmıyordu. Toplantılardan uzak duruyordu. Zor koşullarda bizimle birlikte CHP'den seçilen başkanımızın partiden ayrılışına üzgün olduğumu belirtirken, bu ayrılışı onaylamadığımı ve ahlaki bulmadığımı kamuoyu ile paylaşma ihtiyacı duyuyorum” dedi.

 

“KOPUŞUNA SEYİRCİ KALAMAM”


Kantarcı açıklamasına şöyle devam etti:

 

“Parti içinde yaşanan sorunların istifa için hiç bir biçimde gerekçe olamayacağını, asıl olanın parti içinde mücadele edilmesi gerekliliğini doğru bulduğumu, kamuoyu ile paylaşıyorum. Uzun zamandır AKP'ye geçmek için çaba sarf ettiği söylenen ve bu dedikoduları yalanlamayan Sayın Zerrin Güneş'e sağlıklı bir yaşam ve bundan sonraki siyasi hayatında başarılar diliyorum... Ben de başkaları gibi sessiz kalmayı seçebilirdim.  Ancak vicdani sorumluluğum gereği, içinden geçtiğimiz bu zor günlerde sebebi ne olursa olsun CHP'den seçilmiş bir arkadaşımızın kopuşuna seyirci olamazdım.”