Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Ahmet Şimşirgil, “Şayet 15 Temmuz’da saflar ayrılsa idi yüzde 80’i FETÖ’nün yanında, yüzde 20’si de Tayyip Bey’in yanında yer alacaktı. Net bilgiler bunlar. Çünkü 40 yıldır kurbanımızı, iftarımızı, zekatımızı, oğlumuzu, kızımızı Tayyip Bey’e vermedik, buna verdik, buna gönderdik. Tayyip Bey milletin gözünü açtı” dedi.


 

Müstakil ve Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ereğli Şubesi tarafından Gülüç Büyük Anadolu Otel’de düzenlenen, 15 Temmuz sürecine nasıl gelindiğinin değerlendirildiği, “Asrın İhanetinin Analizi” konulu konferansta konuşan Şimşirgil, darbe girişiminin Türkiye Cumhuriyeti’ne yapılmış bir ölüm vuruşu olduğunu söyledi.

 

“ÖLECEKSEK ADAM GİBİ ÖLELİM”

Darbe girişimi ile Türkiye Cumhuriyeti’nin ortadan kaldırılmasının planlandığını anlatan Şimşirgil, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti diye bir devlet yoktu. 33 Yıllık akademisyenlik hayatım var iddialı söylüyorum. Güneydoğu diye bu ülkenin elinde bir şey yoktu. Tam 5 milyon insan ölmüştü, 10-15 milyon derseniz de itiraz etmem. İstanbul’da boğazın öteki yakası Fetö’ya verilmişti ve sur içerisine Vatikan devleti gibi özel bir devlet yapılmıştı. O çok uzaklardaki terörist lideri halife olarak oraya gelecek ve oraya oturacaktı. Fakat Müslümanların değil Papa’nın halifesi sıfatıyla gelecekti. Şu hadise son 300 yılımızın en müthiş hadisesidir. ‘Öleceksek adam gibi ölelim’ diyen adamı hesaba katmadılar” dedi.

 

“28 ŞUBAT BUNLARIN OTOBAN YOLU”

FETÖ’nün 1992 yılından itibaren biranda tüm dünyada okullar açmaya başladığını belirten Şimşirgil şunları söyledi: “Dünyada bu okullara bunlara açan çilingir kimdir? Üzeyir Garih ve İsah Alaton. İki tane adam dünyada her yerde okulları açanlarıdır. Yerden mantar biter gibi okullar açıldı. 1998 geldiği zaman Türkiye başka bir renge boyandı, 28 Şubat. 28 Şubat bunların yolunu otoban yaptı. İmam Hatip okulları kapatıldı, bütün çocukları bunlara verdiler. Milli Eğitim Bakanı vardı Hüseyin Çelik diye. Ortaokulda, lisede 3 kez sınav yapılıyordu, herkes çocuğunu dershaneye göndersin diye”

 

“EN TEPEMİZDEKİ ADAM ÖLDÜRÜLMÜŞ OLACAKTI”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2010 yılında istihbaratın başına Hakan Fidan’ı getirerek Türkiye’de ilk kez tam bağımsızlık savaşı vermeye başladığını kaydeden Şimşirgil, “İstihbaratın senin ise tam bağımsız olursun. İhtilallerde son gece olurdu bizim liderlerin haberi. İstihbaratı dışa bağımlı olan bir devlet, gözü kör bir adama benzer. Tayyip Erdoğan bu savaşın nereden verileceğini biliyordu, istihbaratın başına Hakan Fidan’ı getirdi. O zaman kimlerin bağırdıklarını düşünün. Hakan Fidan istihbaratın başına gelmeseydi bugün en tepemizdeki adam öldürülmüş olacaktı, çok uzaktan biri de halife olarak başımıza gelecekti. Gezi olayları, 17-25 Aralık olayları başladı, MİT tırları çıktı. Başımızdakini tamamen itibarsızlaştırıp onu göndertmek istediler. Çünkü onun dışındaki herşeyi yüzde 90 çözmüşlerdi. Şeytanın aklına gelmeyen işleri yaptılar” ifadelerine yer verdi.

 

“10-15 MİLYON İNSAN ÖLMÜŞTÜ”

“Tayyip Bey, bu savaşı 3 yıldır yaptığı için 240 şehit verdik. 2 Yıldır yapsaydı 2 bin 400 veya 24 bin, 1 yıldır yapsaydı 2 milyon şehit verebilirdik. Bu mücadeleyi yapmasaydı 10-15 milyon insan ölmüştü” diyen Şimşirgil sözlerine şu şekilde devam etti:

“Şayet 15 Temmuz’da saflar ayrılsa idi yüzde 80’i FETÖ’nün yanında, yüzde 20’si de Tayyip Bey’in yanında yer alacaktı. Net bilgiler bunlar. Çünkü 40 yıldır kurbanımızı, iftarımızı, zekatımızı, oğlumuzu, kızımızı Tayyip Bey’e vermedik, buna verdik, buna gönderdik. Tayyip Bey milletin gözünü açtı, gösterdi”

 

“ŞİKE TAM BİR KUMPAS”

Şike olayları ile kurulan kumpasa karşı Erdoğan’ın meclise şike kanununu getirdiğini anlatan Şimşirgil, “Bu olay tam bir kumpas. Bizi öyle bir noktadan yakalıyorlar ki, biz biliyorsunuz takım deyince herşeyi unuturuz. Hemen fanatiklik başlar. Arkadaki eli, kumpası gören yok. Bunu gören bir kişi vardı o da Tayyip Erdoğan’dı. Bir şike kanunu çıkardı. Gezi olaylarında Çarşı Grubu neredeydi, en başı çeken o değil miydi? Galatasaray’a, Beşiktaş’a muazzam stad verdi, yuhalamadılar mı? Abdullah Gül’ün tek veto ettiği kanun şike kanunudur. Bir kanunu veto etti o da şike kanunudur, neden? Bülent Arınç, ‘O kanun asla meclise gelmeyecek’ dedi. Bu ikili 15 Temmuz’dan önce kimin yanındaydı? Bunları anlatıyorum çünkü bunu görünce Tayyip Bey’in işinin ne kadar zor olduğunu anlarsınız. Ertesi gün Tayyip Bey, ‘kanun aynı haliyle aynen meclise gelecek’ dedi”

Konferansın ardından Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve MÜSİAD Ereğli Şube Başkanı İbrahim Sezer tarafından Ahmet Şimşirgil’e teşekkür plaketi verildi. Etkinliğe ilçe protokolünün yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.