Zonguldak Kent Konseyi’nin 7’nci Olağan Genel Kurulu, Belediye Nikah Salonu’nda yapıldı. İki adayın yarıştığı kongrede, mevcut Başkan M.Yesari Sezgin seçildi.
Divan Başkanlığı’nı Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas yaptığı kongreye, siyasi partilerin temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, oda temsilcileri ve daire müdürleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kent Konseyi Başkanlığı’na aday olan İ.Kerem Ertem, yaptığı konuşmada, “Kent Konseyleri; kendisine yüklenen görevler itibarıyla günü kurtaracak birkaç lokal projeyle iş çıkartmayı yeğleyecek, ya da neticede belediye karar vermezse yapacak bir şey yok, ne yapalım Kent Konseyi’nin işlevi bu kadar denilecek yapılan değildir, ben başkanlığa seçilirsem, böyle bir düşünceyi taşımayacağım” dedi.
ERTEM; “YENİ ZONGULDAK
VİZYONU YARATMALIYIZ”
Ertem, “Hep birlikte kent için beyaz bir sayfa açma, yeni başlangıçlar yapmaya, yeni bir şehir anayasası yapmaya, ‘Başka Zonguldak yok, ama yeni Zonguldak’ı var kılabiliriz’ düşüncesiyle tavrımı, tarafımı ve niyetimi gösteriyor. ‘İnsandan, yana yeni bir kent anlayışı’, ‘halkın katılımının sağlandığı yeni bir Zonguldak vizyonu’, ‘Yeni bir ortaklık zemini’ için karşınızdayım” şeklinde konuştu.
SEZGİN 85, ERTEM 51OY ALDI
Daha sonra yapılan seçimler sonucunda Kent Konseyi Başkanlığı için 138 oy kullanılırken, 2 oy geçersiz çıktı. M.Yesari Sezgin 85 oy alarak yeniden seçilirken, diğer başkan adayı İ.Kerem Ertem ise 51 oy aldı. Kent Konseyi Yürütme Kurulu’na ise; Adnan Küçükvar, Selami Yoğurtçu, Gülsüm Yılmaz, Meltem Gürbüz, Nazan Pulat, Berran Aydan, Halil Yıldırım, Hakan Akçin, Kutlu Günvar, Melahat Çöğendez, Hüseyin Şirin, Okan Girgin, Harun Ersoy ve Nihat Aygün seçildi.