Alaplı'da Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binası hizmet vermeye başladı.
Yeni hizmet binasını ziyaret eden SGK Zonguldak İl Müdürü Kamuran Öner, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, İlçede SGK hizmet vermeye başlamasıyla birlikte vatandaşların Zonguldak ya da Ereğli'ye gitmelerine gerek kalmayacağını söyledi.

Alaplı 3091 adet aktif sigortalı olduğunu ifade eden Öner, şöyle konuştu;2008 yılından bu yana Türkiye'de Sosyal Güvenlik alanında büyük bir reform çalışmaları başlatıldı. Bu kapsamda kurum başkanlığımızın belirlediği politikalardan bir tanesi de vatandaşa en yakın noktada hizmet suna bilmemekti. Bunun içinde her ilçemize sosyal güvenlik kurumları açarak vatandaşlarımıza en yakın yerde en iyi hizmeti sunmayı amaçladık. Bu anlamda Alaplı İlçemizde de SGK'yı hizmete açtık. Alaplı'da 3091 tane aktif sigortalımız var. 1900 kadarda yani eski bağkurlu dediğimiz sigortalımız var. 850 kadarda 4 C memur statüsünde sigortalı çalışanımız bulunmaktadır. İşçi çalıştıran 1 kişi ile olsa işveren diyoruz. 862'de işverenimiz var. Biz bu kitleye en iyi hizmeti verebilmek için elimizden geleni yapacağız. Şuan için tüm işlemlerimizi yapmak mümkün değil, personel takviyesiyle vatandaşlarımızın tüm hizmetleri almasını sağlayacağız. Vatandaşımız burada her hizmeti alacak. En önemlisi burada yaşayan insanlarımız gerek Zonguldak'a gerekse Ereğli'ye kadar gitmesine gerek kalmayacak.

Alaplı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürü Nilüfer Uzar ise, devletin hizmeti vatandaşın ayağına götürdüğünü belirterek, Vatandaşlarımız artık gerek Zonguldak olsun gerekse Ereğli'ye kadar gitmeden SGK işlerini kendi İlçelerinde görebilecekler. Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak için arkadaşlarımızla birlikte çalışacağız diye konuştu.