Devrek’te uzun zamandan bu yana açılışı beklenen Sosyal Güvenlik Merkezi'nin (SGK) açılışı yapılarak mutlu sona ulaşıldı. İsmetpaşa Mahallesi İnönü Caddesi Kumluk Sokak'ta yapılan açılışa; Zonguldak Valisi Erdal Ata, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Gökçebey Kaymakamı Halit Benek, Garnizon Komutanı Binbaşı Ramazan Çalışkan, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, SGK İl Müdürü Muharrem Demirci, Amele Birliği Başkanı Muzaffer Kalaycı, SGK ve Türkiye Emekliler Cemiyeti Genel Başkanı Kazım Ergün, SGK Yönetim Kurulu Üyesi eski Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, SGK Üyesi ve Türkiye Taş Kömürü Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Açıkel, SGK Yönetim Kurulu Üyesi ve eski milletvekili Tandoğan Tokgöz, SGK Kocaeli İl Müdürü Muharrem Akbaş, SGK Sakarya İl Müdürü Kenan Tandoğan, GMİS Başkanı Eyüp Alabaş ve yönetim kurulu üyeleri, il genel meclis üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, belde belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Kozlu Halk Oyunları ekipleri gösteri yaptı. SGK İl Müdürü Muharrem Demirci, ”5502 sayılı yasa iler sosyal güvenlik tek çatı altında birleştirilmiştir. 01.10.2008 tarihinde yürürlüğe giren sosyal güvenlik reformu ile ülkemizde yaşayan 73 milyon insan sosyal güvenlik kapsamına alınmıştır. Yeni doğan her çocuk sosyal güvenlik şemsiyesi altında hayata gözlerini açmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu hizmeti vatandaşın ayağına getirmeyi hedeflemiş ve bu hedefin gerçekleşebilmesi için ilçelerde Sosyal Güvenlik Merkezleri açılması kara altına alınmıştır” dedi.
Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci de, “Bu gün ilçemizde yaşayan SSK'lı Bağ-Kur'lu ve Emekli Sandığı mensubu, çalışan ve emekli olan vatandaşlarımıza hizmet verecek olan faydalı ve çok önemli bir kuruluşun açılışını yapmak için buradayız. Sosyal güvencesi olup ta hasta ve sağlıkla ilgili sorunları için daha önce Zonguldak'a giden vatandaşlarımız artık tüm işlemlerini ile gitmeden ilçemizde yaptıracaklardır. Bu hizmet önceki Belediye Başkanımız ve şimdiki Milletvekilimiz Özcan Ulupınar'ın gayretleri ile meydana gelmiştir. Belediyeciliğin sadece su, alt yapı, kanalizasyondan ibaret olmadığını bu tür girişimlerde de ne kadar başarılı bir belediyecilik yapıldığı aşikardır.Belediye olarak çağdaş belediyeciliğin nasıl olması gerektiğini bu kurumun açılışı ile göstermiş bulunuyoruz” diye konuştu.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ise, “Burada ben iki makam temsil eden bir kişi olarak konuşmak istiyorum. Evvelden belediye başkanıydım şimdi ise milletvekili olarak konuşacağım. Hem belediye başkanı olarak söyleyeceklerim var hem de milletvekili olarak söyleyeceklerim var. İlçemizde ve Zonguldak'ımızda sosyal güvencesi olan vatandaşımız bir hayli fazla bu da bizi son derece mutlu etmektedir. TTK'nin, ERDEMİR'in, KARDEMİR'in ve çeşitli kamu kurumlarının sayesinde atalarımızdan itibaren bu günlere kadar sosyal güvenceli kişiler olarak geldik. Önümüzdeki günlerde ilçemize iki tane öğrenci yurdu yapılacak bir tanesi yüksek öğrenim bir tanesi de ilköğretim valimizin bu konuda destekleri çok büyük. İlçemize yapılacak olan hastanemizin ihalesi iptal olmuştu TOKİ Başkanı henüz göreve başlamadı görevce başlar başlamaz kendisi ile iki konuda görüşeceğiz birincisi hastanemiz diğeri ise Engelsiz Yaşam Merkezi yakında hastanemizin yeniden ihalesi yapılacak ve en kısa zamanda temelini atacağız hastanemizle ilgili bir sıkıntımız yok inşallah en kısa zamanda her ikisini de hayata geçireceğiz. Hastanemiz için çok mücadele verdik yaklaşık iki yıldan bu yana uğraşıyoruz ve son noktayı koyma aşamasına geldik valimize ve il genel meclis üyelerime gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Memleketimizde kalifiye elemanlarda iş bulma sıkıntısı yok artık ne iş olsa yaparım devri bitti mesleği öğreneceksin işi kapacaksın gençlerim kendilerini yetiştirmesi şart.  Filyos projesi çok yakında hayata geçecek burada sanatı olanlara iş var yaşı 40 olmuş ne iş olsa yaparım var mı öle bir şey herkes ama herkes zamanını boşa harcamasın mutlaka bir mesleği bir sertifikası olsun. Önümüzdeki yıllarda hem ilçemize hem de Zonguldak'ımıza birçok yatırım gelecek Filyos projesi sadece ilimizin kurtuluşu değil bütün bölge insanın istihdam kurtuluşu olacak. Herkes kendini yetiştirirse mutlaka iş bulacaklardır” dedi. Zonguldak Valisi Erdal Ata, devletin gayesinin vatandaşlara eğitim, adalet, güvenlik, sağlık, sosyal güvenlik, asayiş ve diğer konularda en iyi şekilde hizmet vermek olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Bugün baktığımız zaman yeni doğan bire bebekten ölüme kadar hizmet eden kurum sosyal güvenlik kurumudur. Türkiye'de sosyal güvenlik kurumunda ilk olarak Zonguldak ilimiz gelmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu kurulduğundan bu yana vatandaşa en iyi şeklide hizmet etmek için oğlan üstü çaba sarf ediyor.
İl müdürlüğünün açılması, örgütlenmesi altyapı çalışması, kadroların takviye edilmesi geçen sene Ereğli'de şubemizi açtık bugünde Devrek şubemizin açılması bu kurumun ve devletimizin vatandaşına verdiği önemin en güzel göstergesidir.”
Devrek Müftüsü Mustafa Nurgün'ün yaptığı dua ile açılışı yapılan Devrek SGK Şubesi 250 metre kare alanda 1 müdür ve 5 personel ile vatandaşlar hizmet verecek.