Zonguldak Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü toplantı salonunda, 13-19 Mayıs 2013 tarihlerinde Zonguldak merkez ve ilçelerinde çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan Sosyal Güvenlik Haftası ile ilgili basın bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Zonguldak İl Müdürü Kamuran Öner, müdür yardımcıları ve personel katıldı.
Toplantı da bilgi veren SGK Zonguldak İl Müdürü Kamuran Öner, “Kurumumuzu, paydaşlarına tanıtmak, sosyal güvenlik reformunu anlatmak, sosyal güvenlik kavramının toplumumuzun tüm bireyleri tarafından bilinmesini sağlamak, vatandaşlarımızı hak ve hükümlülükler konusunda bilgilendirmek, toplumda sosyal güvenlik bilinci oluşmasına katkı sağlamak amacıyla 2008 yılından itibaren her yıl kurumumuzun kuruluş günü olan 16 Mayıs’ı içine alan hafta ‘Sosyal Güvenlik Haftası’ olarak tüm yurtta kurum başkanlığımız ve il müdürlüklerimiz de çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. 
Başkanlığımızın 2012 taşra teşkilatı performans hedefleri içerisinde açılmasını istediği tüm merkez müdürlüklerimizin açılışı tamamlanmış olup personelimizin çalışma ortamı iyileştirilmiştir. Karaelmas merkez müdürlüğümüz 21 Mart 2012 tarihinde faaliyete başlamıştır. Mali hizmetler sosyal güvenlik merkezi 01 Ekim 2012 tarihinde faaliyete başlamıştır. Alaplı sosyal güvenlik merkezi 21 Mart 2012 tarihinde hizmete başlamıştır. 
Devrek sosyal güvenlik merkezi yeni hizmet binası çalışmaları devam etmektedir. 30 Aralık 2012 tarih, 2011/ 790 esas sayılı Kdz. Ereğli 2. Asliye Hukuk Mahkemesi kararına göre Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığının ihtiyadi tedbir kakarı bulunmaktadır. 
Müdürlüğümüzün bina ihtiyacını gidermek amacıyla Ontemmuz mahallesi 396 ada ve 31 parselde bulunan 4.632.78 metrekare arsamıza il müdürlüğü binası yapılması için TOKİ tarafından 2012/24117 kayıt numarası ile 12 Nisan 2012 tarihinde ihale gerçekleştirilmiş ve zemin çalışmalarına başlanılmıştır. 
18 Mayıs 2012’de yapımına başlanılan ve 15 Kasım 2012 2013’de teslim edilmesi öngörülen 10 katlı iki blok halindeki yeni binanın alanı toplam 17.600 metrekaredir. 
Giriş katın altındaki üç bodrum katı arşiv, sığınak ve 160 araçlık garaj olarak kullanılacaktır. Şuanda çalıştığımız çalışma ortamımız yenilendi. Zonguldak Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından iş kazası geçiren sigortalıların kendilerini sosyal güvenlik şemsiyesi altında olduklarını hissetmeleri amacıyla mektup projesi başlatıldı. İş kazalarının nedenleri üzerinde durularak TTK Genel Müdürlüğü ve Genel Maden İşçileri Sendikası işbirliği ile madencilikte etkin iş güvenliği için eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarının yapılacağı ve analiz sonuçlarının çalışma sahasına uygulanacağı iş kazası oranını azaltmaya yönelik bir proje hazırlanmıştır. Uluslararası Sosyal Güvenlik Birliği Bölümü (ISSA-Mining) yurtdışı ortağıyla birlikte Avrupa Birliği Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi’nin Leonarda Da Vinci programına başvuru gerçekleştirilmiş olup ilk denetim olumlu sonuçlanmış ve ikinci denetim sonucu beklenmektedir. 
‘Bize Her Yer SGK’ bilgilendirme ziyaretlerini yer yerde yapmaya devam ediyoruz. Mahallelerde ve kırsal bölgelerde çalışmalarımızı daha fazla yapmaya çalışıyoruz. 
Gereksiz ilaç kullanımını önlemeye yönelik hazırlanan akılcı ilaç kullanımı projesi kapsamında ‘Sağlıklı Yaşam Bilgileri’ kitabı Zonguldak merkez ve ilçelerde toplamda 30.974 kişiye ulaştırıldı. 
İl müdürlüğü, merkez müdürleri ve şeflerle her ay düzenli olarak yönetimi gözden geçirme toplantıları yapılmaktadır. Hizmet alanlarına yönelik gerçekleştirilen memnuniyet anketine göre kurumumuz hizmetlerinden memnuniyet oranı yüzde 81 olarak çıkmıştır. 
Yapılan memnuniyet oranları il sıralamasında Zonguldak ilk 10 içerisinde yer almaktadır. Çalışan memnuniyet anket sonuçlarının değerlendirilmesinde personelin memnuniyet oranı yüzde 87 oranında olduğu görülmüştür. 13-19 Mayıs tarihleri arasında Zonguldak’ta da Sosyal Güvenlik Haftamızı kutlayacağız. Zonguldak’ta deneyimli arkadaşlarımız var. Arkadaşlarımızla birlikte en iyi şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Böyle bir ekiple çalışmaktan memnunum. Belki de Türkiye’nin ilklerinden olmaya devam edeceğiz” dedi.
Ayrıca SGK Zonguldak İl Müdürü Ören, “Geçmiş Olsun Mektubu Projesi” kapsamında iş kazalarında yaralanan 812 sigortalıya geçmiş olsun mektubu gönderildiğini belirtti. Ören, “Bu yapılan projeden insanlarımız gerçekten çok mutlu oluyorlar. 
Böyle bir kurumun onların yanında olduğunu onlara ifade etmeye çalışıyoruz. Bu projenin çok faydalı olduğuna inanıyorum. Türkiye’nin öteki illerine de örnek olacak bir proje olacağına inanıyorum” diye konuştu.