Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Zonguldak İl Müdürü Kamuran Öner, Genel Maden İşçileri Sendikası'nı (GMİS) ziyaret ederek, Genel Başkan Eyüp Alabaş ile görüştü. Öner, AB projeleri kapsamında hazırladıkları proje hakkında bilgi verdi ve proje ortaklığı önerdi.
AB Projeleri kapsamında Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projeleri içinde hazırlanan Maden Ocaklarındaki İş Kazalarının Önlenmesine Yönelik Bilinçlendirme ve İş Güvenliği Analizi ile ilgili Mesleki Eğitim Projesinin, SGK İl Müdürlüğü'nün koordinasyonunda Almanya'dan proje ortağı ile Türkiye'den GMİS ve TTK proje ortaklığı ile gerçekleştirmesi planlandı.
Ziyarette GMİS Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, GMİS Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, SGK İl Müdür Yardımcısı Yunus Demir ile SGK Performans Yönetimi Koordinatörlüğü'nden Elçin Türktüredi hazır bulundu.
SGK İl Müdürü Kamuran Öner, Avrupa Birliği Projelerinden istifade etmek amacıyla Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projeleri kapsamında Maden İşyerlerindeki İş Kazalarının Önlenmesine Yönelik Bilinçlendirme ve İş Güvenliği Analizi ile ilgili Mesleki Eğitim Projesi içinde bir ortak proje geliştirmeye çalışıyoruz. Bunun bir ayağı Almanya olacak. Almanya'daki bir ortak ile başlatacağız. İl Müdürlüğümüz Koordinatörlüğü'nde olacak. Ancak hem Genel Maden İşçileri Sendikamızın bir temsilci ve hem de Türkiye Taşkömürü Kurumu'nden bir temsilci alarak, proje ortaklarımızla birlikte bu işi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. GMİS'i ziyaret amacımız bu. Sayın Genel Başkanımız projeye çok sıcak baktı. Avrupa'daki deneyimlerin, orada uygulanan metotların ne olduğu konusunda proje kapsamında yararlanıp, ülkemizde uygulanabilirliği varsa hep birlikte görmek ve sürekli bir eğitim anlayışı içinde projeyi götürmek istiyoruz. Her zaman olduğu gibi Sayın Genel Başkanımızın bu konuda da verdiği desteklerden dolayı kendisine ve yönetimine teşekkür ediyorum dedi.
Ziyaret nedeniyle memnuniyet duyduklarını ifade eden GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş ise şöyle konuştu; SKG İl Müdürlüğü, Avrupa Birliği Projeleri çerçevesinde madenlerde iş kazalarını önleme ile ilgili Avrupa'dan bir ortakla birlikte hazırlamış oldukları eğitim projesinde bir ayağını TTK, bir ayağında da işçi temsilcisi olarak Genel Maden İşçileri Sendikası'nın olması konusunda bizlere de teklifte bulundular. Biz de bu öneriyi memnuniyetle kabul ettik.
Özellikle iş kazalarının yoğun olduğu en ağır sektör olan madencilik iş kolunda AB ülkelerinin tecrübelerinden faydalanmanın iş kazalarının önlenmesinde etkili olacağını düşünüyoruz. Umarım proje kabul edilir ve bölgemizde de uygulanma olanağı bulunur. İl Müdürümüze teşekkür ediyorum ve projenin hayırlı olmasını diliyorum.
Elbette bu süreç uzun olacak. Uzun detayları var. Bu süreçte elimizden gelen katkıyı vereceğiz.