Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Zonguldak İl Müdürü Muharrem Demirci ve Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, Sosyal Güvenlik Kurumu Zonguldak İl binasında düzenledikleri ortak basın açıklaması ile 10 Aralık Perşembe günü düzenlenecek kan bağış kampanyası ile ilgili bilgiler verdi.
SGK Zonguldak İl Müdürü Muharrem Demirci, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı ile Türk Kızılay'ı arasında "SGK çalışanları kan veriyor, hayat veriyor" sloganlarıyla 10 Aralık Perşembe günü müdürlük binasında düzenleneceğini belirterek, tüm vatandaşları gönüllü kan bağışçısı olmaya davet etti. Demirci ülkemizin kan ihtiyacının el birliği ile aşılarak kan anonslarının önüne geçilmesi ve hastanede ya da kan ihtiyacı olan kişilerin mağdur edilmemesi için elimizden geleni kurumlar olarak yapmalıyız. Kana bir gün bizimde ihtiyacımız olabilir 10 Aralık 2009 Perşembe günü saat 09.30 ile 17.00 saatleri arası müdürlüğümüz 5. katında bulunan toplantı katında yapacağız tüm vatandaşlarımızı gönüllü kan bağışına davet ediyoruz" dedi.
Ardından açıklama yapan Türk Kızılay'ı Zonguldak Şubesi Başkanı Nihat Aygün de, kanın öneminden bahsederek tüm Zonguldak halkını gönüllü kan bağışçısı olmaya davet etti. Aygün, "Türkiye genelinde Türk Kızılay'ı ve SGK ile yapılacak olan kan bağış kampanyası olacaktır. 10 Aralık 2009 Perşembe günü saat 09.30 ile 17.00 saatleri arası SGK Zonguldak İl Müdürlüğünde gerçekleşecektir. Kan çok önemlidir. Türk Kızılay Derneği Genel Başkanlığı tüm kurumlarımızı kan bağışı yapmaya davet ediyor. 1 kan vermek 3 can kurtarmaktır. Kan vermek sağlık vermek sağlık açısından önemlidir. Herkesi kan bağışı kampanyasına destek vermeye çağırıyorum" dedi.