Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Zonguldak İl Müdürlüğü tarafından Kdz. Ereğli'de Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulaması konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Kdz. Ereğli Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan  SGK İl Müdürü Kamuran Öner, Türkiye'de sosyal güvenlik alanında 2006 Mayıs ayı itibarıyla çok ciddi bir çalışmanın başlatıldığını belirterek, Bu çalışma aşağı yukarı 2 yıl devam etti. Çalışmanın ardından 2008'de sosyal güvenlik reformu yürürlüğe konuldu. 2008'in 10. ayı itibariyle de yasa tüm maddeleriyle yürrlüğe girdi. Aslında tüm sosyal güvenlik kurumlarının ortak çatı altında toplanması bütün siyasi partilerin programında yer alan ve genel kabul gören bir yaklaşımdı. Ancak adım atılınca karşılaşılan zorluklar bu değişimin ertelemnmesine neden oluyordu. Ama 2008'de radikal bir kararla ve bence cumhuriyet tarihinin en ciddi girişimiyle kararlılıkla uygulanmaya başlandı. Cumhuriyetle eş değer kurumlar ki, 1946'da kurulmuş Emekli Sandığı, 1950'de kurulmuş Sosyal Sigortalar Kurumu, 1972 yılında kurulmuş Bağ-Kur bir araya getirilerek yılların birikimi tek bir çatı altında toplandı. Bu reform uygulanırken oluşturulan normlarla kazanılmış haklar en üst seviyeden örneklendirilerek korunmaya çalışıldı. Sağlık alanında herkesin bağlı bulunduğu kurumdan aldığı hizmet tek bir tip haline getirldi. Şu anda gelinen nokta ise, herkesin genel sağlık sigortası var. 2012 yılı itibarıyla genel sağlık sigortası dışında hiç kimse kalmamaıştır. Bu durum Zonguldak'ta yüzde 99'lar seviyesindedir. Dolayısıyla bugün Türkiye'de herkes heran istediği hastaneye gidebiliyor, eşit şekilde muayene olabiliyor. Hiç kimsenin birbirinden ayrıcalığı yok ve hizmet açısından da farklılık yok. Sağlık alanında kimse statüsünden dolayı farklı bir uygulamaya muhattab değildir dedi.
Sosyal Güvenlik Reformu'yla hedeflenen diğer bir adımın kurumun fiziki altyapısının yenilenmesi olduğunu ifade eden Öner, Alaplı Merkez Müdürlüğü'nün açılmasıyla birlikte ilde açılması gereken tüm Müdürlüklerimiz açılmış ve devrededir. Tabiki merkezlerin açılması yetmez. İşleyişin dinamik ve süreklilik arz eden bir kalitede devamı için sürekli bir çalışmanın içerisindeyiz.
Belki Alaplı hizmete başladı ama halen bazı hizmet kalemleri Ereğli'den alınıp oraya bağlanamadı. Süratle bunların devrinin de tamamlanması gerekiyor.  Ereğli, Alaplı, Devrek ve Çaycuma'da devrede olan merkez müdürlüklerimiz konsept olarak hizmet anlayışımızın verileceği bir yapıdadırlar.  İl Müdürlüğü yeni binamızın temelini atmak üzereyiz. Zonguldak'ta yeni bir hizmet binasına kavuşacağız. Devrek'te binamız bitmek üzere kendi binamıza taşınacağız. Çaycuma ve Ereğli'de ise kendi mülkümüz olacak binanın inşası için alan bulma çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bu amaçla Ereğli'de kaymakamımız ve Belediye Başkanımızla görüşmelerimiz devam ediyor diye konuştu.
Toplantıya bazı işveren temsilcileri, muhasebeciler ve mali müşavirler katıldı.