Zonguldak Belediyesi, dün Belediye Nikah Salonu'nda olağanüstü toplandı. Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref başkanlığında toplanan Meclis'te, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Zonguldak İl Müdürlüğü'nün yeni hizmet binası için yapılmasını istediği imar planı değişikliği görüşüldü.
31 Meclis üyesinden 25'inin katıldığı, 6 üyenin de mazeret gösterdiği toplantının açış konuşmasını yapan Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, "Ontemmuz Mahallesi Mevlana Caddesi'nde (Tarım İl Müdürlüğü ile yeni Müftülük binası inşaatının ortasındaki alan) bulunan 'Sağlık Tesisi Alanı' olarak planlanan 28 pafta, 396 ada, 14-23 parsellerde kayıtlı taşınmazın üzerinde 20 Mayıs 2006 tarih ve 26173 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kanunu kapsamında 'Sosyal Güvenlik Merkezi Hizmet Binası' yapılabilmesi için, taşınmaz fonksiyonunun 'Resmi Kurum Alanı (Sosyal Güvenlik Merkezi)' olarak değiştirilmesi isteniyor. Buraya TOKİ inşaat yapacak. Tatilde olduğumuz için Meclisimiz Eylül'de toplanacaktı. Ama buranın 15 Ağustos'ta kadar imar tadilatının yapılması yönünde Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan istek geldi. Tarım İl Müdürlüğü, Çıraklık Eğitim Merkezi ve inşaatı süren Müftülük binasının ortasında kalan alanın yarısını biz daha önce sigorta borçlarımıza karşılık SGK'ya vermiştik. Diğer kısmı da TTK, sigorta prim borçlarına karşılık vermişti. Bu çalışma 7-8 yıl önce yapılmıştı. Bu alan Sağlık Tesis Alanı olarak görülüyor. Burayı resmi kurum alanı yapmak için imar tadilatı gerekiyor. Sağlık Tesis Alanı'nı ise 100 metre ileriye taşıdık" dedi.
Eşref'in konuşmasının ardından gündem maddesi, İmar Komisyonu'na havale edildi.
Toplantıya 15 dakika ara verilerek İmar Komisyonu, Meclis Salonu'nda toplandı. İmar Komisyonu'nda alınan karar yeniden toplanan Meclis'te görüşüldü ve oy birliğiyle kabul edildi.