Zonguldak Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü toplantı salonunda Bolu, Düzce, Sakarya, Kocaeli İl Müdürlüklerinin katılımıyla ve Zonguldak SGK İl Müdürlüğünün ev sahipliğinde Kalkınma Ajanslarının sağlamış olduğu Teknik ve Doğrudan faaliyet Destekleri ve Eurodeks Temas Noktası Başvurusu bilgilendirmne toplantısı yapıldı. Toplantıya Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ile Zonguldak Valiliği AB, Dış İlişkiler ve Proje Koordinasyon Merkezi yetkilileri katıldı. Toplantıya Zonguldak SGK İl Müdürü Kamuran Öner, BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel, Sakarya SGK İl Müdürü Nurten Canbazoğlu, Zonguldak Valiliği Planlama Müdürü Gülşen Ergün ve eğitim uzmanları katıldı. Toplantıda konuşan BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel şöyle konuştu:
Kalkınma Ajanslarının sunmuş olduğu destekler konusunda detaylı bilgiler aktaracağız. Hizmetlerimiz arasında planlama çalışmalarının yanı sıra mali destekler var. Kalkınma ajanslarında göze çarpan destekler arasında proje ve finansman desteklerdir. Kalkınma ajansları sadece mali destekler sağlayan değil bölgenin özelliklerini ön plana çıkartan stratejiler geliştiren ve bu doğrultuda plan, proje çıkartan kuruluşlardır. 
Ülkemizin 81 vilayetini kapsayacak şekilde 26 kalkınma ajansı faaliyettedir.
Zonguldak Valiliği Planlama Müdürü Gülşen Ergün ise Valilik olarak projelere her türlü katkıyı sağlayacaklarını söyledi. Sakarya SGK İl Müdürü Nurten Canbazoğlu ise Zonguldak'ta olmaktan mutlu olduğunu belirtti, Ardından Zonguldak'ı tanıtan video izlendi. SGK Zonguldak İl Müdürü Kamuran Öner ise Zonguldak'ın ilkleri gerçekleştiren bir il olduğunu belirterek şöyle konuştu:
Zonguldak inşallah bu tür projeler içerisinde önemli mesafeler kat edecektir. Hep birlikte iyi şeyler yapacağımıza inanıyorum.