CHP İlçe Başkanlığı binasında düzenlenen törenle SHP'den istifa edenler, CHP'ye katıldı. Törene, CHP İl Başkanı Osman Yayla, SHP eski Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Şerafettin Turpçu, CHP İl Yönetim Kurulu üyeleri, SHP eski İl Başkanı Yavuz Boz ve partililer katıldı.
KÖKTÜRK: "AKP'NİN GERÇEK
YÜZÜ ORTAYA ÇIKTI"
CHP İlçe Başkanı Köktürk, konuşmasında; "Cumhuriyet Halk Partisi, 86 yıldır ülkesi ve halkı yararına siyaset üretiyor. Partimiz asla makyajlı siyaset yapmamış, yılların birikimini sürekli yeni üyelerine aktararak kemik gibi sağlam bilinçli kadrolar yetiştirmiştir. 1980 darbesi sonrası ortaya çıkan veya çıkartılan birçok parti ilk anda halkımıza cazip gelse de, makyajları akıp gerçek yüzleri ortaya çıktığında, halkımız tarafından tarihin çöplüğünün içine gönderilmişlerdir. Aynı bağlamda; yedi yıl önce umut diye halkımıza sunulan AKP'nin de gerçek yüzü ortaya çıkmış, halkımıza yaşattığı ekonomik ve siyasal depresyon sonucu varlığını kaybetme noktasına gelmiştir. Uluslar arası sermayenin AKP'nin kullanma süresini uzatma amaçlı çalışmaları sürmekte ve finansının kimler tarafından karşılandığı ya da hangi kaynaktan beslendiği belli olmayan bir oluşumla CHP'sinin iktidar yürüyüşü kesilebilir mi arayışlarını sürdürmektedirler. Ülke kaynaklarının, halkın refahına kullanılmasını hedefleyen bir siyasi parti muhakkak ki uluslar arası sermayenin hedefi olacaktır, gün birlik olma birlikte olma günüdür. Farklı düşünebiliriz fakat ayrı düşmemeliyiz. AKP'nin ülkeyi getirdiği noktayı gören her kesimden duyarlı vatandaşlarımız Cumhuriyet Halk Partisi'ne yönelmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi, tüm ülkede olduğu gibi bölgemizde ve ilçemizde de yükselen bir değerdir. Örgütsel gücü ve halkımızın desteğiyle bu yükseliş artarak devam etmektedir. Bu gerçekler ışığında; 2009 yerel seçimlerinde birlikte hareket ettiğimiz SHP'li arkadaşlarımız da bizlere destek olmak, omuz vermek, bir ve beraber hareket etmek için Çaycuma İlçe Örgütümüze üyelik başvurusunda bulunmuşlardır. Şahsım ve örgütüm adına partimize katılmak isteyen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bizlere güç verdiniz, onur verdiniz, Cumhuriyet Halk Partisi'ne hoş geldiniz diyorum" diye konuştu.
TURPÇU; "AKP'DEN KURTULMAK İÇİN
SEFERBERLİK İLAN ETMELİYİZ"
SHP eski Merkez yürütme Kurulu Üyesi Şerafettin Turpçu da konuşmasında, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin nerelere düşürüldüğünü, cumhuriyetin hangi tehlikelerle boğuştuğunu, Ankara'daki işçilerin nasıl zor durumda bırakıldığını hep beraber izliyoruz. AKP, satılacak ne varsa pazarladı. Anayasa Mahkemesi eylemlerinden dolayı mahkûm etti. Mahkum edilmiş bir partinin iktidarı sürüyor. Sosyal demokrat olan herkese kapılarımız açıp tüzüğe uygun davrandığımızda rekabet ortamı oluşacak ve başarı gelecektir. AKP'nin ne kadar dayanacağını bilemiyoruz. Çalışmalarımız CHP'nin başarısı için olacaktır. Eğer hükümetten şikayetçiysek genel bir seferberlik lazım. Önemli olan CHP'nin iktidar, Genel Başkanımızın Başbakan olmasıdır" dedi.
 YAYLA; "ÜLKENİN DEĞERLERİ
SİMİT FİYATINA SATILDI"
CHP İl Başkanı Osman Yayla ise konuşmasında, ülkenin zor durumda olduğunu belirterek, "Partide bir kişi bile kalsa da üzerine düşen görevi yerine getirecektir. Siyasetten ekonomisine kadar köktü olan bir süreçte dikkatli olmak gerekiyor.
Ülkenin değerleri simit fiyatına satılıyor. Bir tekel işçisine yapılan muameleye bakın birde dağdan inene yapılana. Gençlerimiz işsiz. Gelecek için bir tane tohum atılmıyor" dedi.CHP İlçe Başkanı Köktürk, SHP eski İlçe Başkanı Mehmet Paşakayaoğlu'na, SHP eski Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Şerafettin Turpçu da, SHP Çaycuma İlçe yönetiminden istifa eden Vedat Köktürk'e CHP rozeti taktı. Bu arada eski SHP'lilerin partiye üyelikleri de kabul edildi.