Birbiri ardına hayata geçirdiği projelerle ülke çapında adını duyurmayı başaran Bülent Ecevit Üniversitesi akademik birimleri arasına Karaelmas Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezini kattı.

 

Merkez, Zonguldak ve çevresindeki devlete kurumları ile özel sektör kuruluşlarının muhtemel siber güvenlik sorunlarının belirlenip çözümlenmesinde gerekli eğitim ve hizmet alt yapısını sağlamak amacıyla çalışmalar yürütecek. Yükseköğretim Kurulunun 11 Haziran 2014 tarihli toplantısında kuruluşu onaylanan Karaelmas Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi, siber güvenlik alanında danışmanlık ve eğitim hizmetleri verecek.  

 

“ÖNEMLİ BİR İHTİYACA CEVAP VERECEK”

Merkezin kuruluşu ile ilgili olarak bir açıklama yapan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, şunları söyledi: “Gelişen internet çağında, insanlar ve kurumlar için bilginin güvenliği ve siber saldırı kurgusu olasılığı göz önüne alındığında; yaşanan ve yaşanması muhtemel olan sorunların tespit edilmesi, çözüm önerileri üretilmesi ve uygulamaya dönük çalışmaların gerçekleştirilmesinde danışmanlık ve eğitim hizmetine yoğun ihtiyaç hissedilmektedir. Bu talebe yönelik olarak Üniversitemiz bir uygulama ve araştırma merkezini bünyesine kattı. Yeni kurulan Karaelmas Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi, Zonguldak ve bölgesinde bu anlamda önemli bir ihtiyacı karşılayacaktır. Merkezimiz, üniversitemizin bilişim sistemlerinde sahip olduğu akademik altyapı olanakları ile bölgemizdeki, kamu kurumları ile özel sektör kuruluşlarının siber güvenlik açıklarını tespit edip, sorunlar için çözüm önerileri ve uygulama stratejileri geliştirecek ve eğitimler verecektir. Merkez ayrıca bilgi güvenliği konusunda akademik çalışmalar yapmayı da hedeflemektedir. Siber güvenlik alanında danışmanlık, eğitim ve araştırma hizmetleri verecek olan Merkezimizin, Zonguldak için hayırlı olmasını temenni ediyorum”

 

(Haber Merkezi)