Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Karaelmas Siber Güvenlik Araştırma ve Uygulama Merkezi, Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Buckinghamshire Üniversitesi (İngiltere), Westfalische Hochshule Gelsenkirche (Almanya), Kazimiero Simonaviciaus Üniversitesi (Litvanya), Ud’Anet (İtalya), Associacion Empresarial De Ingenieria Formacion (İspanya) ve Escola Profissional do Alto Lima (Portekiz) kuruluşlarının ortaklığında önerilen “Bilişim Teknolojileri Alanında Siber Güvenlik Teknolojilerinde Yenilikçi Ders Müfredatının Araştırılması, Geliştirilmesi ve Farkındalık Artışı Sağlanması” başlıklı ve 2016-1-TR01-KA202-034434 numaralı projenin Avrupa Birliği Erasmus+ Projesi olarak desteklenmesine onay verildi.

Yirmi dört ay sürmesi planlanan proje için Avrupa Birliği Bakanlığına bağlı Ulusal Ajans 955 bin TL fon sağlayacak. Proje kapsamında eğitim müfredatı hazırlanmasının yanı sıra, eğitimler düzenlenecek ve farkındalık çalışmaları gerçekleştirilecek.

 

BEÜ Karaelmas Siber Güvenlik Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Erkan ÇETİNER konuyla ilgili olarak ŞU açıklamayı yaptı:

 “İnternetin ortaya çıkması ve hayatımızın her alanına girmesi ile birlikte günümüzde Siber Ortam dediğimiz Sanal Ortam suçlarında büyük bir patlama yaşanmıştır. Bu suçların önüne geçilebilmesi veya engellenebilmesi iyi eğitimli uzmanlara ve bunun yanı sıra toplumun farkındalığının arttırılmasına ihtiyaç bulunmaktadır. Bu amaçla biz ve Avrupa’nın altı değişik ülkesinden ortaklarımız birlikte Avrupa Birliği Erasmus programına bir proje başvurusunda bulunduk. Mart ayı içerisinde Avrupa’daki partnerlerimiz ilk toplantı için Zonguldak’ta olacaklar. Böylece yirmi dört ay sürecek projemiz başlamış olacak. Böylesine önemli bir projeyi Zonguldak’a kazandırmış olmaktan büyük memnuniyet duymaktayız.”