Zonguldak'ta, iki gözü görmeyen 60 yaşındaki Necla Taşçı, yalnız yaşadığı için tüm ihtiyaçlarını kendi karşılayabiliyor. Yemek pişirmek için ocağı yakabilen Taşçı, kömür sobasını da kendisi yakabiliyor.

Kozlu beldesinde yaşayan ve doğuştan kornea bozukluğu bulunan Necla Taşdemir'in rahatsızlığı yıllar geçtikçe ilerledi. 30 yaşına kadar gözleri az gören Necla Taşdemir, 30 yıldır iki gözü görmeden yaşıyor. Gözleri hiç görmeyen Taşçı, babadan kalma evinde 30 yıldır kendi ihtiyaçlarını kendi görüyor. Yemeklerini kendi yapabilen Necla Taşçı, ocağın gözünü de kendisi yakabiliyor. Kömür sobasını kendi yakabilen Necla Taşçı, çay demleyip, telefonla bile arama yapabiliyor. Görenlerin şaşırdığı Necla Taşçı, kışın kalabilecekleri sıcak bir yuva istedi.
Gözleri görmediği için soba yakmaktan bıktığını belirten Necla Taşçı, şöyle konuştu: "Benim yetkililerden tek isteğim, görmeyen için en azından kışın kalabileceğimiz yurt gibi bir yer. Benim gibi gözleri görmeyenler, kışın burada kalır. Yazın tekrar evimize döneriz. Görmediğim halde ayaklarımın üstünde dimdik durmaya çalışıyorum. Ben çok istiyorum, böyle bir yurdu. Öleyim demeyle ölünmüyor. Nefes tükenmeyince yaşamak zorundasın. Ama kış beni çok yoruyor."
Evin içerisinde kelebek gibi uçtuğunu belirten Taşçı, evin dışında ise refakatçisiz hiçbir işini göremediğini söyledi. Hayatta kimsesi kalmadığı için dışarıya çıkmakta zorlandığını belirten Taşçı, hastane ihtiyaçlarında ise Kozlu Belediyesi'nin kendisine sahip çıktığını ifade etti. Kozlu Belediyesi Hasta Takip Merkezi ekiplerince evinden alınıp hastaneye götürülen Taşçı, yapılan tedavisinin ardından evine geri götürülüyor.
Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'a teşekkür eden Taşçı, şöyle konuştu: "Evin içerisinde adeta uçuyorum. Kelebek gibi uçuyorum. Her yerini ezberledim. Pek zorlanmıyorum. Görenler şaşırıyor. Benim bu durumu duyanlar, misafirliğe geliyor. Gözleri gören insanlar gibi hazırlık yaptığımı görünce şaşırıyorlar. Benim bunları nasıl yaptığımı soruyorlar. Evin dışında refakatçi gerekiyor. Refakatçisiz dışarı çıkamıyorum. Hastalık halinde ise Kozlu Belediyesi ekipleri yardımcı oluyor. Hastanedeki durumlarda yardımcı oluyorlar."
Dünyayla bağlantısını 24 saat radyo dinleyerek sağlayan Taşçı, tüm olumsuzluklara rağmen neşeli olmayı başarabilen yaklaşımı ile birçok dost edindiğini ifade etti. Manevi çocuklarının kendisini sık sık ziyaret ettiğini belirten Taşdemir, sözlerine şöyle devam etti: "İnsanın gözü, dünyaya açılan penceresi ama alıştık artık. İnsanlara güzel bakmaya çalışıyorum. Gözü gören insanla görmeyen insan aynı olmaz. Ama evin içinde tüm günlük ihtiyaçlarımı, işlerimi kendim görebiliyorum. Ne olursa olsun, tüm
engellilerden hayata güzel bakmasını isterim. Görmüyorum ama hislerimle, zekamla aklımla kendimi idare edebiliyorum. İnsanlar görmeden de her şeyi yapabilir ama yeter ki gönlünüzün gözü açık olsun. Ne insanların gözü görüyor ama göremiyorlar."
Kimsesi bulunmayan Taşçı, tüm imkansızlıklara rağmen tedavi olmaya da çalıştığını, ama gözlerinin görmesinin mümkün olmadığı yönünde cevap aldığını ifade etti.
Kozlu Hasta Takip Merkezi Sorumlusu Cengiz Alagözoğulları, Necla Taşdemir'in pozitif çabasından etkilendiklerini belirtti.