Echomar Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Bayram yaz sıcaklarının arttığı bu dönemlerde bireylerin daha dikkatli olması gerektiğini ifade etti.
Özellikle güneş ışınlarının yeryüzüne daha dik uzandığı öğle vakitlerinde bireylerin mecbur olmadıkları sürece kesinlikle dışarıda olmamaları gerektiğini aktardı. Dr. Bayram, yaşlı ve çocukların sıcak havalardan daha çok etkilenebileceğini hatırlatarak bu gruptaki kişilerin güneş ışınlarının hissedilirliğinin arttığı saatlerde kesinlikle açık havada olmamalarını tavsiye etti.
Artan sıcaklıklarla beraber vücut ısısının da yükseldiğini ifade eden Dr. Bayram, aşırı sıcaklardan kaynaklanan sıcak ve güneş çarpmasının bu durumda ortaya çıkabileceğinin bilgisini verdi.
Özel Echomar Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Bayram, sıcaklardan korunmak için bazı uyarılarda bulundu. Dr. Bayram, Çocuklar, yaşlılar, kalp ve şeker gibi kronik hastalığı olanlar kesinlikle dışarıda olmamalı. Kapalı alanlar havalandırılmalı. Bol sıvı gıdalar tüketilmeli, günlük su tüketimi artırılmalı. Alkollü, asitli içeceklerden uzak durulmalı. Meyve ve sebze tüketilmeli, yağlı ağır gıdalardan kaçınılmalı, gün içinde birkaç kez duş alınmalı, dışarıda çalışmak zorunda olanlar şapka, şemsiye vs. kullanmalı dedi.
Sıcak havaların beraberinde bazı rahatsızlıklara da sebep olabileceğini anlatan Dr. Bayram, bu rahatsızlıkların sıcak krampları, sıcak bitkinliği, güneş ve sıcak çarpması şeklinde kendini gösterebileceğini ifade etti.
Özel Echomar Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Bayram sıcaktan etkilenen bir hastanın hemen serin bir ortama alınarak rahatlatılmasını ve vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna sevk edilmesi gerektiğini aktardı.