Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şubesi Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde görevli sağlık çalışanlarına Kadına Yönelik Aile İçi Şiddet Eğitimi verildi.
Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Konferans Salonunda düzenlenen eğitime; Başhekim Uzman Dr. Mustafa Özkan Gün, Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. Yasin Avşar, Hastane Müdürü Rüştü Moğol ve Hastanede çeşitli birimlerde görevli sağlık çalışanları katıldı. Atatürk Devlet Hastanesi Psikososyal Destek ve Krize Müdahele Biriminde görevli Psikolog Levent Tuncel eğitime konuşmacı olarak katıldı. Kadına yönelik aile içi şiddetin bir suç olduğunu ve aynı zamanda bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirten Levent Tuncel, fiziksel şiddet, sözlü-duygusal-psikolojik şiddet, cinsel şiddet ve ekonomik şiddet konularına değinerek, 4320 Sayılı Ailenin Korunmasına Dair Kanun kapsamında bu kanun, sizi evinizi terk etmeden korumak içindir. Aynı çatı altında yaşadığınız kişilerden şiddet görüyorsanız, polise, jandarmaya, savcılık ya da mahkemeye başvurarak koruma tedbiri alınmasını isteyebilirsiniz. Başka şiddete uğradığınızı bildirirse de, kanundan yararlanmanız sizin şikayetçi olmanıza bağlıdır. Bu kanundan yararlanmak için herhangi bir masraf ödeminiz, harç ve dosya parası yatırmanız gerekmez. Mahkeme acil olarak görülür. Hakim, şiddet kullananın silahını teslim etmesi, eve işyerine yaklaşmaması, eve alkollü gelmemesi, evde alkol almaması, telefon veya mektupla rahatsız etmemesi, evde eşyalara zarar vermemesi, şiddete yönelik davranışlarda bulunmaması gibi tedbirlere karar verebilir. Tedbir olarak alınacak şiddet uygulayanı evden uzaklaştırma kararı en çok altı ay sürebilir. Geçiminiz şiddet uygulayan kişiye bağlı ise, mahkeme ayrıca tedbir nafakası belirleyebilir dedi.
Öte yandan Psikolog Levent Tuncel, 24 saat faal olan alo 183 Aile, Kadın, Çocuk ve Özürlü sosyal Hizmet Danışmanı Hattının bulunduğunu belirterek, acil servislere eşi veya yakınları tarafından şiddete maruz kalan kadınlara Psikososyal Destek ve Krize Müdahale Birimi'nde 4320 Sayılı Ailenin Korunmasına Dair Kanun ve hakları hakkında bilgi veriliyor. Ruhsal yönden destek sağlanması gerekenlere gerekli yardımlarda yapılıyor diye konuştu.