Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi, bir öğrencinin saldırısı sonucu başını çarparak beyin kanaması geçiren Kayseri - Melikgazi Seyyid Burhaneddin EML müdür yardımcılarından, üyeleri Mehmet Aktaş öğretmenin 18 günlük yaşam mücadelesi sonunda vefat ettiğini belirterek “Örgütümüzün ve ailesinin başı sağolsun” dedi.

 

Sendikadan yapılan açıklama şöyle:


“Eğitim Sen üyesi, Kayseri - Melikgazi Seyyid Burhaneddin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ nde müdür yardımcısı olarak görev yapan Mehmet Aktaş, 18 gün önce bir öğrenci tarafından saldırıya uğramış geçen sürede yoğun bakımda yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirmiştir. Her nereden gelirse gelsin her ne şekilde olursa olsun , ‘Öğretmene uzanan eller kırılsın’ diyoruz. Şiddeti kutsayan muktedirler sayesinde “Şiddet toplumuna dönüştük. ‘Öğretmenlerimiz baş tacımızdır’ diyoruz ama ne yazıktır ki, 365 gün ayaklar altında pas pas yaptıklarımızı ancak 24 Kasım günü 6 saat kadar bir süre cicili bicili sözlerle cilalamaya çalışıyorlar. En acısı da artık bu durumu yadırgamıyor, kanıksıyoruz.


Hükümet, iktidara geldiği günden itibaren halkın nitelikli, sağlıklı, kamusal ve parasız, bilimsel hizmet alma hakkını; piyasa koşullarına sunma, paralı hale getirme ve özelleştirmenin derdine düşmüş ve bugün karşımızda “okumak istemeyen öğrenci, ilgisiz, bilgisiz veli, ekonomik olanakları kısıtlı okul, gelecek vaat etmeyen diploma, mezun olanların işsizliği; eğitime, okula bakışı olumsuzlaştırmakta, dolayısıyla şiddeti beraberinde getirmektedir. Yapısal sorunlar, köklü çözümler ister, bu da uzun bir süreci gerektirir. Yapısal sorunlara köklü çözümler üretilinceye kadar, öğretmenlerin şiddetle karşı karşıya kalmasına göz yumulmamalıdır. Yetkilileri, kendilerini o makamlara gelmelerini sağlayan öğretmenlerine destek olmaya, onları şiddete karşı duyarlı olmaya, gereken önlemleri almaya çağırıyoruz.”

 

(Haber Merkezi)