Zonguldak'ta il dışına sevk icapçısı olarak görevli bulunan ve vatandaşların önünde hasta yakını tarafından saldırıya uğrayan bayan doktor şikayetçi oldu. 
Edinilen bilgiye göre, Zonguldak Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şubesi'nde il dışına sevk icapçısı olarak görevli bulunan Dr. Ceren Karahan, Gazipaşa Caddesi'nde hasta yakını tarafından saldırıya uğramıştı.  
Bunun üzerine doktora saldıran hasta yakını polis merkezine götürülerek ifadesi alındı. Gazetecilerin kendisini görüntülemesini istemeyen Dr. Karahan, "Ben Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde il dışına sevkini gerçekleştireceğimiz çocuk hastanın yanına gidiyordum. Bu esnada ambulansın önüne geçerek ambulansı durdurdular. Ben ise sevki gerçekleştirilecek hasta çocuğu almaya gittiğimi söyledim. Ama yine de hastaya ilk müdahalesini yaptım. Hayati tehlikesinin olmadığı kanısına vardım. Buna rağmen hasta yanından ayrılmadım. Birkaç dakika sonra görevlendirilen ambulans vaka yerine geldi. Ama hasta yakınları hastayı diğer ambulansı beklemeden benim ambulansıma aldı. Ambulansın kapısı sertçe örtülünce bozuldu. Ayrıca ambulans içerisine hasta yanına iki kişi bindi. Bu durumda diğer ekip bizimle birlikte geldi. Bu kadar fiili ve sözlü saldırıya rağmen yine de hastayı hastaneye götürdük. Hastanede ise hastanın konversiyon geçirdiği teşhisi doğrulandı" dedi. 
112 Şube Müdürlüğü ekipleri ise yaşanan olayın ardından Dr. Ceren Karahan'ı yalnız bırakmadı. Dr. Karahan ise yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen çocuk hastayı Zonguldak dışına sağlıklı bir şekilde sevk etti. Dr. Karahan adli rapor aldıktan sonra kendisine fiili ve sözlü şekilde saldıran hasta yakınlarından şikayetçi oldu.  
İngiltere'de ambulans ekibinin en ufak sözlü saldırıda bile olay yerini terk etme hakkına sahip olduğu kaydedildi.
Öte yandan Tabipler Odası Şubesi de gerçekleştirilen saldırıyı kınadı.