KESK Kadın Komisyonu adına açıklama yapan Sevim Adıgüzel, kadına yönelik her türlü ayrımcılığa ve şiddete son verilmesi gerektiğini söyledi.
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü çerçevesinde Zonguldak Madenci Anıt'ı önünde KESK Kadın Komisyonu adına basın açıklaması yapan Sevim Adıgüzel, kadına yönelik her türlü ayrımcılığın ve şiddetin önlenmesi için toplumun her kesiminden kadınlarla ortak mücadele etmeye kararlı olduklarını belirtti.
Adıgüzel, Biz kadınlar, şiddetin en uç noktası olarak savaşın kadınlar için tecavüz, göç, evlat acısı ve daha pek çok acının kaynağı anlamına geldiğini gayet iyi biliyoruz. Bu durum kadına yönelik şiddeti de besliyor, 'meşrulaştırıyor' çatışmalı ortam kadınların kategorize edilmesine olanak sağlarken, kadın profilleri çizilerek, kadınlar bir taraftan karşı karşıya getirilmek, bir taraftan da hedef haline getirilmek isteniyor. Kadın istihdamının son 20 yılda yüzde 10 daraldığı, her üç kadından birinin işsiz olduğu ülkmizde kadınlar herhangi bir sosyal ve ekonomik güvenceleri yoksun. Şiddete maruz kalan kadınlar böylesi bir güvenceleri olmadığı için yaşadıkları şiddet karşısında susmaya mecbur kalıyorlar. Hasta, yaşlı ve çocuk bakımı, yemek, temizlik gibi ev içi emek ise görünmezliğini sürdürüyor. Bu işler toplumsal cinsiyetçi iş bölümüne göre kadınların doğal görevleri olarak görülüyor. Öte yandan istihdam içinde yer alan kadınların önemli bir bölümü düşük ücretli işlerde, iş güvencesinden yoksun olarak çalışıyor. Esnek ve kuralsız çalışma biçimleri hızla yaygınlaşırken kadınlar bir taraftan ev içinde diğer taraftan işyerinde süren ikili vardiya altında sürekli eziliyor. Bugün kamusal alanda uygulanmak istenen neo-liberal politikalarla kamusal hizmetler paralı hale getirilmeye çalışılıyor. Bu durumun kadınların eğitim, sağlık gibi temel haklardan yoksun kalması da beraberinde getireceği gayet açık. Kamu emekçilerinin yarısını kadınlar oluşturuyor. Biz KESK'li kadınlar olarak mücadelede kararlıyız. Biz KESK'li kadınlar olarak, kadına yönelik her türlü ayrımcılığın ve şiddetin önlenmesi için toplumun her kesiminden kadınlarla ortak mücadele etmeye, kreş doğum izinlerinin arttırılması, kadrolu ve güvenceli çalışması için örgütlenmeye kararlıyız. Kadına yönelik her türlü ayrımcılığa ve şiddete son diyoruz ve yaşanı kadın mücadelesi dedi.