KESK'e bağlı Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS), 9 yıldır kutladığı "Dünya Demiryolcular Eylem Günü" dolayısıyla "Şiddete Hayır" çağrısı yaptı.
BTS İl Temsilciliği'nin kamuoyuna yaptığı açıklamada, özetle şu görüşlere yer verildi;
"ITF tarafından 2008 yılı Aralık ayında Brezilya'da gerçekleştirilen konferansta, 'Dünya Demiryolcular Eylem Günü' 28 Nisan 2009 olarak belirlenirken eylem gününün temasının 'Sendikalar Şiddete Hayır Diyor' sloganı altında toplu taşıma araçlarındaki şiddet olgusuna odaklanmasına karar
verildi. Daha sonra ise, şiddetin sadece demiryolu deği, tüm kamu taşıma sektöründe görüldüğü
fikrinde ortaklaşılması ile demiryolu çalışanlarının yanı sıra tüm ulaştırma işkolu çalışanlarını
kapsayan bir nitelik aldı. Bugün insan olarak, demiryolu emekçileri olarak, BTS üyesi olarak farklı farklı saldırılarla karşı karşıyayız. Sendikamız üyeleri çalışma koşulları nedeniy1e yaşadıkları olumsuzlukların şiddet olduğunu belirtmek gerek. Bu güne kadar yaşadığımız sorunların çözümü için uğraşlarımıza rağmen halen gişe memurlarımız güvenli olarak hizmet veremiyor, pek çok arkadaşımız saldırıya uğruyor, yaralanıyor, 'Veysel Acıelma' örneğinde olduğu gibi hayatını kaybediyor. Faal personelimiz pek çok yerde servis sorununun çözümlenemeyişi nedeniyle gecenin karanlığında bir başına yollara düşüyor. İstasyonların ve trenlerin güvenliği için yeterli personel istihdam etmeyen kurumumuz ancak yaşanan sorunların ardından kovuşturma işlerini yürütüyor ve başkaca bir adım atmıyor. Daha önceki yıl koruma güvenlik personeli arkadaşımız Ahmet Kaya saldırıya uğrayarak yaşamını yitirdi. Sonuçta bir yandan şiddete başvuranlar, diğer yanda şiddetin engellenmesi için gereken önlemleri almayanlar. Bizler şiddeti yaşamaya devam ediyorsak, her an şiddetle karşı karşıya olacağımız korkusuyla çalışıyorsak, her iki tarafında aynı olduğunu belirtmek gerek. Sendikamız BTS, onurlu mücadele geçmişi boyunca, şiddetin neredeyse her türüne maruz kalmış, buna rağmen şiddete başvurmamış ve karşısında durmuştur. Örgütsel yapı olarak BTS kadar, demokrasi, sendikal hak ve özgürlükler ile refahın ve mutluluğun yeryüzünde olabildiğince eşit dağılması mücadelesinin sendikamız çatısı altında örgütlenebileceğine inanan BTS'liler de bugüne kadar değişik türden birçok şiddet eyleminin mağduru olmuşlar, ancak şiddete başvurmadan, şiddeti onaylamadan, şiddetin karşısında örgütlenmişlerdir. BTS, mücadelesini fiili meşru mücadele hattında dün olduğu gibi, bugün de üyelerine ve çalışanlara yönelik her türlü şiddet karşısında mücadelesini sürdürecektir.
BTS, ITF'nin aldığı karara uyarak, Dünya Demiryolcular Eylem Günü ilan edilen 28 Nisan 2009 tarihinde, kişisel, toplumsal, kurumsal ve evrensel bir olgu olarak her türlü şiddeti lanetleniyor ve emekçileri şiddete karşı örgütlenmeye çağırıyor."