Alaplı'da etkili olan fırtına nedeniyle işyerlerinin çatıları uçtu, reklam tabelaları ve ağaçlar devrildi.

Sabah saatlerinde başlayan yağışla birlikte etkili olan fırtına nedeniyle Karşıyaka Mahallesinde bulunan Fiskobirlik binasının çatısı uçtu. Çarşı merkezinde ağaçlar devrilirken bazı işyerlerinin reklam tabelaları araçların üzerine devrildi.

Alaplı Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Müdürü Mesut Bozkurt, yaptığı açıklamada, ofiste oturduğumuz sırada büyük bir gürültü duyduklarını dışarı çıkıp baktığımızda binanın çatısını uçtuğunu gördük. Her hangi bir can kaybı yok. Elektriklerimiz kesildi. Çatıyı kapatmak için çalıcağız dedi.

Öte yandan Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın ise, fırtına nedeniyle 110 yangın hattına çok sayıda yardım telefonu geldiğini söyledi. Gelen ihbarları değerlendirdiklerini ifade eden Taşkın, Fırtına ve yağmur nedeniyle itfaiye müdürlüğü olarak gelen ihbarları değerlendirerek en kısa sürede ulaşmaya çalışıyoruz. Çatısı uçan iş yerlerimiz var. Ayrıca çok sayıda reklam tabelası araçların üzerine devrilmiş. Çarşı merkezinde yola ağaçların yıkıldığına dair ihbarlar geliyor. Hepsini müdahale etmeye çalışıyoruz. Gece boyunca ekibimiz hazır bekletilecek dedi.