Kozlu Belediyesi bünyesinde 153 Hasta Takip Birimi tarafından başlatılan sigara bırakma kampanyası yoğun ilgi görüyor. 153 Hasta Takip Birimi kampanyası ile ilk olarak, Kozlu Belediyesi personelinden başlanarak, sigara bırakma polikinliğine getirilen hastaların tedavilerine devam ediliyor.
Kozlu Belediyesi tarafından daha önce düzenlenen kanser ile mücadele kampanyası kapsamında, sigara bırakma polikinliği ile ortaklaşa bir kampanya düzenlenmişti. 153 Hasta Takip Birimi Sorumlusu Cengiz Alagözoğulları, konu ile ilgili şünları söyledi: "Zonguldak Karaelmas Ünivertesi Tıp Fakültesi Hastanesi Sigara Bırakma Polikinliği ile ortalaşa düzenlenen sigara bırakma kampanyamız devam ediyor. Sigara bırakmak isteyen tüm vatandaşlarımız bize müracaat edebilir. Elimizden gelen tüm destekleri vermeye hazırız." dedi.
Düzenlenen kampanya ile sigarayı bırakmak isteyen Kozlu Belediye Personeli yoğun ilgi göstererek sigarayı bırakma kararı aldılar.
Kampanya çerçevesinde 15 müracaat eden hastalardan 5 kişi tamamen sigarayı bıraktı.Diğer sigarayı bırakmak isteyen hastalar için bant ve ilaç tedavisine devam ediliyor. Hastaların içinde 25 yıldır sigarayı bırakmak isteyipte bırakamayan personeli sigarayı bırakmaları için vesile olan Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'a teşekkür ettiler.