Zonguldak Diyabetliler Derneği Başkanı Çetin Terzioğlu, yaptığı açıklamada, sağlıkta yeni bir hizmet için "Sağlıklı Bir Yaşam" adlı bir kampanya başlattıklarını ifade etti. 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü olması nedeniyle Başkan Terzioğlu, kampanyanın içerik olarak sigara bırakma ile ilgili olduğunu belirterek şunları söyledi:  

"SİGARA BIRAKMAK BEYİNDE BİTER"
"Zonguldak'ta başlayıp tüm Türkiye genelinde bir kampanya başlatmayı insan sağlığı için bir görev bildik. Bu vesile ile '9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü'nü kutlamak istiyoruz.
Sigara içen her insan sigarayı bırakmak ister. Ama zamanını tespit etmekte bir türlü karar veremez. Aradan yıllar geçmiş olur. Sigara bizi bırakmadan biz onu bırakalım. Sigarayı bırakmak isteyen önce beyninde bırakması gerekir."
Diyabetliler Derneği Başkanı Çetin Terzioğlu, sigarayı bırakmak isteyip de kampanyaya katılmak isteyenler için şöyle bir duyuru yaptı:

"KAMPANYAYA KATILANLAR ÖRNEK OLACAK"
"Katılmak isteyenler Zonguldak Diyabetliler Derneği'ne şahsen müracaat edebilirler veya (0.372) 2524555 - (0.537) 5736229 nolu telefona isim ve telefonlarını bırakmaları yeterli olacaktır. 1 Şubat'tan 9 Şubat'a kadar kendimizi şartlandırmak istiyoruz. 9 Şubat'ta sigara içmiyoruz. 9 Şubat'ta katılım olursa sigara bırakma ve zararları konulu bir seminer düzenlenecek. 9 Şubat'tan 26 Şubat'a kadar hiç sigara içmeyenlere derneğimiz tarafından ödüllendirilecektir."
Başkan Terzioğlu, şimdiden kampanyaya ilgi olduğunu belirterek katılanların sayısının 17 kişi olduğunu ve şu isimlerden oluştuğunu belirtti:
"Dr.Ercan Özdemir, Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş ve 2.Başkan Aydın Ceylan, Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Hüseyin Şirin, Diyabetliler Derneği 2.Başkanı Niyazi Karaman, Av.Namık Torna, Bartınlılar Derneği Başkanı Ahmet Ardıç."
Terzioğlu, bu isimlerin kampanyaya katılarak kamuoyuna örnek olacağına inandığını belirtti.