Alaplı’da 31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

Alaplı Sağlık Grup Başkanlığı öncülüğünde Alaplı Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen etkinlik kapsamında, İlçenin 690 Evler Mevkiinden başlayan yürüyüş Belediye Mesire alanında son buldu. İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Rafet Arslan burada yaptığı konuşmada, sigaranın sağlığa ne kadar zararlı olduğunun, paketin her ele alındığında görüldüğünü söyledi.

 6 Milyar insandan 1 Milyarının sigara kullandığını ve sigarın insan vücuduna büyük zararlar verdiğini belirten Arslan şunları kaydetti,  “İçilen her sigara insanı kansere bir adım daha yanaştırıyor. Akciğer kanserinin yüzde 85’i, kronik bronşitin yüzde 75’i, kalp hastalıklarının yüzde 25’i sigara kullanımına bağlı olarak ortaya çıkıyor. Uzmanlar 100 bin kişilik bir nüfusta sigara kullanmayanlardan 3 kişinin, günde bir paket içenlerden 61, günde 1-2 paket içenlerden 143, 2 ve daha fazla sigara içenlerden ise 217 kişinin kansere yakalandığını belirtiyor. Çocuklarınıza sigarasız bir hayat, sahlıkla bir yaşam miras bırakmak istiyorsanız yanlarında sigara içmeyin, içilmesine izin vermeyin” Yürüyüşün son bulduğu Mesire alanında Belediye Folklor Grubunun Kolbastı oyunu izleyicilerin beğenisini topladı. Okul öğrencilerinin çeşitli gösteriler sunduğu etkinliğe Belediye Başkanı Dr. Nevzat

Çimenoğlu, CHP Alaplı İlçe Başkanı Mehmet Altay,  CHP Gençlik ve Kadın Kolları Başkan ve Yöneticileri Demokrat Parti İlçe Başkanı Mehmet Yaman Demokrat Partili Bazı Belediye Meclis Üyeleri vatandaşlar ve öğrenciler katılırken CHP ve AK Partili Meclis Üyeleri ve Sivil Toplum Örgütlerinin yürüyüşe katılmaması dikkat çekti.