Kdz.Ereğli'de "Sigarayı Bırak Yıldızı Tak" projesi kapsamında sigarayı bırakan 14 huzurevi sakini ve çalışanına altın hediye edildi.




Vali Ali Kaban'ın eşi  Neriman Kaban, ilk etkinlikte yer alarak projeye sponsor olan Ereğli Eczacılar Odası ile Yazıcıoğlu Şirketler Grubu'na çiçek takdim etmişti.

 


Kdz.Ereğli'de, "Sigarayı Bırak Yıldızı Tak" projesi kapsamında sigarayı bırakan İzmirlioğlu Huzurevi sakinleri ile çalışanları altınla ödüllendirildi. Huzurevi Müdürü Zeynep Yüksel Ünal, huzurevinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 8 Şubat 2016’da Dünya Sigarayı Bırakma Gününde, huzurevi sakinleri ile çalışanlarına yönelik sigara içmeme projesi başlattıklarını söyledi.

 


"ALTIN YILDIZLARIMIZ DEVAM EDİYOR"

Huzurevinde kalan 50 yaşlı ile 30 personelin projeye katıldığını belirten Ünal, "Sürdürülebilir projede altın yıldızlarımız devam ediyor. Projenin birinci yılında 47 kişiye düzenlediğimiz törenle altın takmıştık. Bugün de 14 olmak üzere toplam 61 kişiyi sigaradan kurtardık. Belki de hayatında hiç kürsüye çıkmamış yaşlılarımız ve personelimizi hazırladığımız kürsüye çıkartarak, altın yıldızımızı takıyoruz." diye konuştu.

 


"BİZİ MUTLU EDİYOR"

Projenin amacına büyük oranda ulaştıklarını, hedeflerinin huzurevinde kalan yaşlılar ile personelin tamamını sigaradan kurtarmak olduğunu vurgulayan Ünal, "Çevremizden de çok olumlu tepkiler alıyoruz. Bunlar da bizi mutlu ediyor. İlk etkinliğimize Zonguldak Valisi Ali Kaban'ın eşi Neriman Kaban, Ereğli Kaymakamımız Nazım Madenoğlu ve eşleri başta olmak üzere İl protokolümüze, ilçe protokolümüze bizlere gösterdikleri yakın ilgi ve verdikleri desteklerden ötürü de teşekkür ediyorum. Yine bir teşekkür de sponsorlarımıza. Ereğli Eczacılar Odası ile Yazıcıoğlu Şirketler Grubundan İrfan Yazıcıoğlu teşekkür ediyoruz" dedi.

 

"SİGARA PARASINA DAİRE ALABİLİRSİNİZ"

Ünal, geçen yıl, aynı tarihte kullanmaya başladığı kumbarada 2 bin 190 lira biriktirdiğini dile getirerek, şunları kaydetti: "Bu çok özel bir kumbara. Sigara içmiyorum, eve her gün sigara içer gibi 6 lira koyduk. Bu işi 9 Şubat 2016'da başlatmıştım ve başarı ile sonuçlandı. Bir yılda toplamda 2 bin 190 lira paramız oldu. Bir yıl da bu kadar paramız olursa, 10 veya 20 yıl sonra bir ev alacak kadar paramız olacak. Lütfen sigarayı bırakın. Sigara parası ile ev alabilirsiniz."

Konuşmanın ardından, sigarayı bırakan 14 huzurevi sakini ile çalışanına altın hediye edildi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)